Kaksi uutta kiertoliittymää Kuljuun – rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa

Lempäälässä toukokuussa käynnistyvillä ELY-keskuksen ja Lempäälän kunnan yhteistyössä tehtävillä tietöillä tavoitellaan aiempaa sujuvampaa ja turvallisempaa liikennöintiä Kuljun Asematien liittymän ja Kiimakalliontien liittymän kohdilla sekä vilkkaasti liikennöidyn Kuljun kartanon alueella.

 

Lempäälässä Tampereentielle rakennetaan uudet kiertoliittymät Kuljun Asematien liittymän ja Kiimakalliontien kohdalle. Toukokuussa käynnistyvässä ELY-keskuksen ja Lempäälän kunnan yhteisessä tienrakennuskohteessa parannetaan myös Kuljun kartanon liittymää. Lisäksi Kuljun Asematielle rakennetaan neljä korotettua suojatietä.

 

Tampereentielle (Maantie 130) rakennetaan uudet kiertoliittymät Kuljun Asematien (maantie 13787) liittymän ja Kiimakalliontien kohdalle. Kiertoliittymien kohdilla parannetaan myös jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä ja tievalaistus uusitaan.

Kuljun kartanon liittymästä poistetaan oikealle kääntyvien kaista ja liittymää muotoillaan. Kuljun kartanon liittymän suojatien kohdalle rakennetaan korotettu suojatie. Liittymän näkemiä parannetaan poistamalla näkemäesteenä olevia kuusia.

Kuljun Asematielle rakennetaan neljä korotettua suojatietä Seurakuntatalontien, Polvitien, Pajulehdonpolun ja Kuussalontien läheisyyteen. Korotetut suojatiet tehdään myös Kuljun kiertoliittymään Linnajärventieltä saapuvalle liikenteelle ja moottoritien suunnasta Kiimakallion kiertoliittymään saapuvalle liikenteelle.

 

Meluhaittojen vähentämiseksi Kiimakalliontien liittymän itäpuolelle, pyöräily- ja jalankulkuväylän ja moottoritielle johtavan maantien varteen, tehdään 1,2 metriä korkea teräsbetoninen melukaide. Lisäksi Kuljun Asematien kiertoliittymän läheisyyteen, maantien 130 varteen, rakennetaan 3 metriä korkea, pääosin puurakenteinen meluseinä. Meluseinän avulla vähennetään Kuljun Mansikkamäen päiväkodin piha-alueen meluarvoja.

Työt alkavat toukokuun toisella viikolla ja valmistuvat viimeistään tämän vuoden marraskuussa. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa. Kustannuksista vastaavat puoliksi Pirkanmaan ELY-keskus ja Lempäälän kunta. Urakoitsija toimii Ylöjärven Kiviset Oy.

 

Lue myös:

Nyt se varmistui: Kuljuun tehdään kaksi liikenneympyrää – Lue, mitä kaikkea hankkeessa tehdään

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?