MM-kisoissa halutaan nostaa esiin ihmeitä – Pirmediat kisasykkeen keskipisteessä

Pitkään odotetut jääkiekon MM-kotikisat pyörähtävät käyntiin reilun viikon päästä. Kisojen keskipisteenä on upea Nokia Arena, mutta kisat levittäytyvät myös muualle Tampereen katukuvaan. Luvassa on paitsi pelien tuomaa jännitystä myös iloista karnevaalimeininkiä. Pirmedioiden paikallislehdet ja Tampereen Kiakkoradio kertovat kisojen tunnelmasta, ilmiöistä ja ihmisistä toukokuun ajan.

Vaikka otteluita pelataan myös Helsingissä, kiinnittyvät katseet Leijonien pelikaupunkiin Tampereelle. Nokia Arena, sen ympäristö ja koko kaupunki huokuvat kisatunnelmaa ja -värejä. Kisakatsomoihin odotetaan yli puolta miljoonaa vierasta.

MM-jääkiekon kisailmeeseen on haettu inspiraatiota muun muassa revontulista ja jääkiekon liikkeestä.

Jääkiekon MM-kisojen arvoina ovat vastuullisuus, hauskuus ja yhteisöllisyys. Nämä arvot ohjaavat kaikkea tekemistä.

– Haluamme järjestää suomalaisille hauskan tapahtuman, joka nostaa mielialoja vaikeamman ajan jälkeen. Haluamme, että kaikilla on hauskaa, niin työntekijöillä kuin vapaaehtoisilla, sekä ennen kaikkea faneilla hallissa tai hallin ulkopuolella. Jääkiekon MM-kisoissa upea juttu on aina se, että että fanit pitävät yhdessä hauskaa, Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo.

Yhteisöllisyyttä on puolestaan korostettu muun muassa varustekeräyksellä ja muilla hyväntekeväisyystempauksilla.

– Kaikki yhteistyökumppanimmekin ovat sitoutuneet kisojen arvoihin eikä vähiten vastuullisuuteen, joka pitää sisällään myös ympäristöarvot, Hietanen toteaa.

Suomi on jääkiekon maailman rankingin ykkönen ja lähtee metsästämään maailmanmestaruutta kotikisoissa, joissa menestyminen on ollut historian saatossa vaikeaa. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

Kisojen kattoteemana on Making Miracles, jonka avulla halutaan tuoda esille muun muassa erilaisia jääkiekkoon ja yhteisöihin liittyviä ihmeitä.

– Pelaajat tekevät jäällä maailmanmestaruuksien voittamisen ja ilmaveivin kaltaisia ihmeitä ja ovat näin esikuvia nuorille tuleville urheilijoille ja liikunnan harrastajille. Samalla haluamme nostaa esiin pieniä ihmeitä, joita tehdään esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoiminnassa tai vaikkapa MM-kisojen vapaaehtoistyöllä, Heikki Hietanen selvittää.

Making Miracles -kisailmeeseen ja logoon on haettu inspiraatiota jääkiekolle ominaisista liikkeestä ja vauhdista sekä Suomen luonnosta ja revontulista.

Tunnelmaa ympäri kaupunkia

Vaikka pelit pelataan Nokia Arenalla, näkyvät kisat vahvasti Tampereella etenkin Fan Zonella, MM-kisakaduksi muuttuvalla Tuomiokirkonkadulla sekä muissa tapahtumapisteissä.

Tampereella Fan Zone -tunnelmaan pääsee rautatieaseman ja Nokia Arenan väliin sijoittuvalla fanialueella. Fan Zone avautuu vähintään tuntia ennen päivän ensimmäisen ottelun alkua. Ohjelmaa riittää pitkälle iltaan, vielä otteluiden päättymisen jälkeenkin.

Fan Zonella voi seurata kaikki pelit jättiscreeneiltä. Myös Keskustorin Kesäkeidas-yhteisterassialueella on screeni otteluiden katsomista varten. Fan Zonella on tarjolla myös paljon tapahtumia ja ohjelmaa pelien ulkopuolella.

– Olemme alusta lähtien halunneet tehdä MM-kisat, joihin mahdollisimman moni pääsee mukaan. Jos ei pääse areenoille, voi tulla kokemaan kisatunnelmaa kaikille avoimelle, maksuttomalle ja esteettömälle Fan Zonelle, Heikki Hietanen vinkkaa.

Pääsihteerin mukaan kisoihin on tulossa runsaasti riehakkaita faneja muun muassa Iso-Britanniasta, Latviasta, Ruotsista ja Tšekistä.
Hauskuutta ja tunnelmaa tuo myös kisamaskotti Miracleo, joka toimii kisojen arvojen lähettiläänä. Kevään aikana Miracleo on kiertänyt muun muassa kouluissa sekä junioreiden jääkiekkoturnauksissa.

Suomi ja Ruotsi pelaavat samassa alkulohkossa ja kohtaavat toisensa keskiviikkona 18. toukokuuta Nokia Arenalla. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

– Miracleo on aika näppärä ja uskomattoman notkea leijona, joka pystyy viihdyttämään yleisöä. Jostain syystä maskotti kiehtoo aina ihmisiä, Hietanen toteaa.

Kisat monesta kanavasta

MM-kisojen pääsihteeri kannustaa ihmisiä katsomaan muitakin kuin Suomen otteluita. Niistä saa paljon irti, kun ei tarvitse niin paljon jännittää lopputulosta.

– Meillä ehkä vähän liikaa keskitytään omaan joukkueeseen. Olen kiertänyt kisoja 25 vuotta ja aina on ollut todella hyviä kiekkopelejä. Niitä kannattaa todellakin mennä katsomaan ja tietenkin kannattaa tutustua uuteen Nokia Arenaan. Halli on aika makea.

Toki kisat on nähtävissä myös televisiosta. Nokia Arenalla pelit kuvataan 36 kameralla. Kisatunnelmaan pääsee käsiksi myös Pirmedioiden paikallislehtien verkkosivuilla sekä Tampereen Kiakkoradion taajuudella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?