Lempäälä jakoi 22 600 euroa omatoimirahaa

 

Ahtialan osakaskunta sai 4 000 euroa vesikasvien niittoon Iso Kausjärvellä. Jorma Rintala seisoo pohjapadolla, joka rakennettiin järven laskuojaan vuonna 2014. Kuva: Erkki Koivisto

 

Lempäälän kunta on myöntänyt yhteensä 22 600 euroa vuoden 2022 omatoimiraha-avustuksina. Ne myönnettiin kymmenelle hakijayhteisölle.

 

Ahtialan osakaskunta sai 4 000 euroa vesikasvien niittoon Iso Kausjärvellä. Yhdistys on viimeksi saanut omatoimirahaa vesikasvien niittoon Iso-Kausjärvellä vuonna 2019.

Anniston kyläyhdistys ry sai 1 970 euroa Koipijärven rannassa sijaitsevan venevalkaman maisemointiin. Ruoppauksen yhteydessä poistetaan alueelta rantaan nostetut kivet ja lohkareet.

Hakkarin asukasyhdistys ry sai 350 euroa Koivunnokan ja uimarannan yleiseen kunnossapitoon: nurmikoiden leikkuuseen, heinikoiden niittoon ja pensaiden raivaukseen, alueen puhtaanapitoon ja ilkivallan jälkien korjaamiseen.

Hulauden vesialueen yhdistys ry sai 3 000 euroa kaislaniittoon ja vesikasvien poistoon Hulauden järvialueelta sekä Heinälahden ilmastimen ylläpitoon ja veden happipitoisuuden mittauksiin.

Iso-Savijärven kunnostusyhdistys ry sai 600 euroa Iso-Savijärven vesikasvien niittoon ja niittojätteen poiskuljetukseen. Kyseessä on kolmas perättäinen niittovuosi. Aiemmin yhdistys on saanut avustusta vesikasvien niittoon Iso-Savijärvellä vuosina 2020 ja 2021.

Kukkolanmäen asukasyhdistys ry sai 1 200 euroa yhteisen alueen viimeistelytöihin ja maisemointiin sekä alueen hoitoon.

Lastusten kyläyhdistys ry sai 3 170 euroa laavun rakentamiseen ja nuotiopaikan parantamiseen Lastusten koulun ja kentän läheisyydessä. Avustus myönnetään ehdollisena siten, että ”Kyllä kylille” -sopimus on päivitettävä kattamaan kohde.

Linnajärven asukasyhdistys ry sai 800 euroa uimarannasta esiin nousseen viiran peittämiseksi ja hiekan lisäämiseksi rannalle sekä uimarannan siistimiseksi. Omatoimiraha myönnetään ehdollisena siten, että avustuksen saajan on tehtävä kunnan kanssa ”Kyllä kylille” -sopimus ennen hankkeeseen ryhtymistä.

Maakalasulkolan asukasyhdistys ry sai 5 510 euroa Sulkolan vanhan uimarannan kunnostukseen, laiturin uusimiseen sekä alueen hoitoon. Omatoimiraha myönnetään ehdollisena siten, että avustuksen saajan on tehtävä kunnan kiinteistöinsinöörin kanssa alueen käyttösopimus ennen hankkeeseen ryhtymistä.

Ruskea-ahteen Omakotiyhdistys ry sai 2 000 euroa Ruskea-ahteen puistoalueen yleiseen hoitoon ja puhtaanapitoon, nurmialueen jalkapallomaalien uusintaan ja varastovajan katon korjaukseen.

 

Omatoimiraha on tarkoitettu kuntalaisten, kuten asukas- ja kyläyhdistysten sekä muiden kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja omaa aluettaan kehittävien harrastajaryhmien projekteihin ja hankkeisiin.

Tuettavilta hankkeilta edellytetään suunnitelmallisuutta sekä raportointia. Omatoimirahan myöntämisessä noudatetaan tasapuolisuuden ja kestävän kehityksen periaatteita. Omatoimisuuden on oltava vähintään 30 prosenttia rahoitettavan hankkeen kokonaiskustannuksista. Omatoimisuus voidaan toteuttaa talkootyönä tai hakijoiden rahallisena panoksena. Omatoimisuutta arvioitaessa käytetään talkootyön hintana 10 euroa tunnilta.

Avustettava kohde on aina oltava yleisessä käytössä. Lempäälän kunnan vuoden 2022 omatoimiraha-avustus on ollut haettavissa maaliskuun loppuun mennessä. Määräaikaan mennessä jätettiin 13 hakemusta.

 

Lue myös:

Lempäälä jakoi 90 000 euroa liikunta-avustuksina

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?