Jonni Ruottunen käynnisti kesäkauden voitolla

Lempäälän Volvo-kuski Jonni Ruottunen ajoi kauden ensimmäisen sorarallin voittoon. Kuva: Jarno Saari

Rallin F-cupin viime kauden mestari Jonni Ruottunen palasi jälleen voittojen tielle, kun sarjan kesäkausi käynnistyi Raisiossa toukokuun lopussa.

Lempäälän Volvo-kuski oli kärsinyt alkukauden kisoissa ongelmista, joten nyt soralla saavutettu menestys maistui hänelle ja kartanlukija Mikko Niemelälle.

– Tälle kaudelle rakensin uuden kilpurin, ison 940-mallin, eikä ministeritason korimalli ollut aivan kotonaan talvikauden kisoissa. Lumiralleista kertyi lähinnä peltitöitä ja jonninverran kokemusta, Ruottunen kertasi.

– Kevään aikana tehtiin auton kanssa paljon hommia. Paketti on nyt melko hyvin kasassa, mutta vielä pystymme kehitystyötä tekemään, jonka myötä vauhtia voidaan löytää lisää.

Kauden ensimmäisessä sorarallissa Ruottusen tahti oli jälleen tutulla tasolla ja PR-Racingia edustava kuljettaja johti yleiskilpailua alusta lähtien.

Kisan edetessä etumatka kasvoi tasaisesti ja maalissa voittomarginaali oli 17,3 sekuntia. Omassa luokassa eroa seuraavaan kertyi lähes minuutin verran.

– Kisa kulki ilman ongelmia, vaikka jousituksen ja alustan säädöissä olikin parannettavaa, Jonni totesi.

Voittonsa ansiosta Jonni Ruottunen nousi F-cupin sarjapisteissä kolmanneksi. Sarjasta on ajamatta vielä kolme osakilpailua.

 

Teksti: Jarno Saari

 

Lue myös:

Jonni Ruottunen ajoi jälleen luokkavoittoon

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?