Tangon taikaa Merunlahdella ja villin lännen tunnelmaa Rämsöössä – tulevan kesän teatteritarjonta

Esittelyssä Lempäälän ja Vesilahden kesäteattereiden antia tulevalta kesältä. Katsastimme kolme näytelmää Merunlahden kesäteatterista, Rämsöön kesäteatterista ja Hakkarin kesäteatterista.

Kohtalon Tango

 • Missä: Merunlahden kesäteatteri
 • Milloin: 3.7.-31.7.
 • Käsikirjoitus: Jukka Pakkanen, Jorma Kairimo & Turo Unho
 • Ohjaaja: Leila Karttunen

Kohtalon Tango kertoo Unto Monosen lyhyestä, mutta tuotteliaasta elämästä. Mononen on tangosävellystensä kautta vaikuttanut tuhansien suomalaisten elämään. Tanssilavoilla on tavattu elämänkumppaneita ja Monosen sanoituksien myötä on haaveiltu ja ajateltu elämän eri vaiheita. Näytelmässä tunnelma vaihtelee iloista suruihin. Siinä kuultaa kaipuu, suru ja epätoivokin, kuten elämässä. Tangot tuovat myös uskoa tulevaisuuteen. Tangossa on taikaa! Teatteri Valentinon näyttelijöiden harjoitukset sujuvat jouhevasti, ammattilaisten tavoin.

Harjoitukset sujuivat hyvin sateesta huolimatta. Kuva: Leila Karttunen

 

Lainsuojattomat – Saluunataikureiden viimeinen temppu

 • Missä: Rämsöön kesäteatteri
 • Milloin: 19.6.-7.8.
 • Käsikirjoitus: Rami Saarijärvi ja Ilkka Malmi
 • Ohjaaja: Rami Saarijärvi

Käsikirjoittajien Rami Saarijärven ja Ilkka Malmin yhteistyönä syntynyt Lainsuojattomat – Saluunataikureiden viimeinen temppu tarjoaa jännittävää villin lännen tunnelmaa Rämsöön kesäteatterissa 19.6. alkaen. Tuottaja Mari Ollinpoika kertoi, että harjoituksia on ollut ihana seurata. Näytelmästä on tulossa jännittävä, vauhdikas ja koominen villin lännen seikkailu, jossa seikkailevat saluunataikurit Billy ja Willer.

Saarijärvellä ja Malmilla on takana pitkä yhteinen historia näytelmien kirjoittamisen ja ohjaamisen kanssa. Lainsuojattomat oli tarkoitus nähdä lavalla jo viime kesänä, mutta projektia ei keretty aloittaa maailmantilanteen vuoksi.

Villin lännen seikkailut tänä kesänä Rämsöön kesäteatterissa. Harjoitukset ovat parhaillaan käynnissä. Kuva: Mari Ollinpoika

 

Rakkautta ja kaalintaimia

 • Missä: Hakkarin kesäteatteri
 • Milloin: 29.6.-3.8.
 • Ohjaaja: Johanna Pekola
 • Dramatisointi: Anne Kovalainen ja Johanna Pekola

Kirjoittaja Anne Kovalaisen ja ohjaaja Johanna Pekolan dramatisointi Anni Polvan romaanista Rakkautta ja kaalintaimia sai alkunsa jo ajassa ennen pandemiaa. Yhteistyö sai alkunsa keväällä 2020, kun Lempäälän nuorisoseura teki Pekolalle tilauksen kevyestä, hauskasta, koko perheen näytelmästä. Vastavuoroinen ja innokas ilmapiiri siivittivät näytelmän kanssa työskentelyä, ja työnteko sujui yhdessä kuin tanssi. Idyllinen, romanttinen ja kommelluksia täynnä oleva siirtolapuutarhaan sijoittuva kertomus herää henkiin Hakkarin kesäteatterissa 29.6.

Johanna Pekola haluaa toivottaa kaikki tervetulleiksi Hakkarin kesäteatteriin ensi kesänä. Kuva: Pekolan kotialbumi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?