SM-mitaleita pyöräsuunnistuksesta

Henna Saarisen viikonlopun saldona oli SM-kulta ja -hopea. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Pyöräsuunnistuksen sprintin ja pitkän matkan SM-mitaleista kisailtiin Heinolassa 11.−12. kesäkuuta. Tapahtuma oli MM-näyttökilpailu ja pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin osakilpailu, joten paikalla oli pyöräsuunnistuksen Suomen terävin kärki.

Naisten pääsarjassa kilpaillut vesilahtelainen, KooVee:ta edustava Henna Saarinen oli hyvässä vauhdissa lauantain sprintissä voittaen mestaruuden yli puolen minuutin erolla ennen Kokkolan Suunnistajien Ruska Saarelaa.

− Yhtä virhettä lukuun ottamatta kisa sujui hyvin. Lähdin kisaan taktiikalla suunnistus edessä ja vauhti perässä. Kisa meni paremmin kuin uskalsin odottaa, vaikka kunto on vielä hieman hakusessa. Tästä voidaan jatkaa hyvillä tunnelmilla eteenpäin, iloitsi mestari Henna Saarinen.

Myös pitkällä matkalla sunnuntaina Saarisen meno oli vauhdikasta, ja suunnistus sujui ilman suurempia ongelmia. Tuloksena oli SM-hopeaa vain 18 sekuntia seurakaveri Marika Haralle hävinneenä.

Lempääläläinen Emma-Riikka Laamanen nappasi SM-pronssin ja -hopean Heinolasta. Kuva: Arto Laamanen/Tarpian Suunta

Tarpian Suunnan lempääläläinen Emma-Riikka Laamanen oli mukana molemmilla matkoilla, ja tuloksena oli 17-vuotiaiden sarjan sprintistä pronssia ja pitkältä matkalta hopeaa.

− Olen kokonaisuutena tyytyväinen viikonlopun suorituksiin, mutta pitkällä matkalla yksi virhe jäi hieman harmittamaan. Ilman sitä sijoitus olisi voinut parantua, kommentoi Emma-Riikka Laamanen pitkän matkan kilpailun jälkeen.

Hiiltomiesten lempääläläinen Eemil Koskinen kilpaili 17-vuotiaiden sarjassa. Sprintissä tuloksena oli jaettu voitto samalla ajalla Kooveen Eevert Kenttämiehen kanssa. Pitkältä matkalta tuli pronssia.

Pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin neljännen osakilpailun jälkeen D17-sarjan johdossa on Emma-Riikka Laamanen ja H17-sarjassa Eemil Koskinen on pistetilanteessa toisena.