Kari Kauton tunnelmallinen kuva voitti LVS:n Kesäkuvakisan – ”Meloja tuli kuin tyhjästä”

Kari Kautto oli kuvaamassa maisemia Hääkivellä, kun yllättäen kuvaan tuli meloja. Kautto voitti otoksellaan LVS:n Kesäkuvakisan 2022. Kuva: Kari Kautto

Aurinko on noussut. On 25. heinäkuuta ja lempääläinen Kari Kautto on aamukuuden maissa Hääkivellä kuvaamassa maisemia. Yllättäen vuolteeseen ilmestyy meloja kajakilla.

Kautto ottaa sarjana useamman kuvan, ja pian meloja on jo kaukana.

 

Kari Kauton ikuistama seesteinen hetki voitti Lempäälän-Vesilahden Sanomien Kesäkuvakisan 2022.

– Meloja tuli kuin tyhjästä. Tilanne oli nopeasti ohi, mutta onneksi minulla oli kamera valmiina. Asetukset olivat kamerassa sopivat ja sain napattua kuvan, hän taustoittaa kuvaustilannetta.

Kautto kuvaa mielellään maisemia. Paras hetki kuvaamiselle on varhainen aamu, etenkin aamusumussa auringon vasta noustua.

– Herralankoski on hieno paikka talvella, kun on paukkupakkanen ja vesi höyryää koskessa. Tai kun lunta on kivien päällä ja maisema on talvinen, hän mainitsee.

 

Kari Kautto taltioi luonnon lisäksi konsertteja, ja miehen nimi voi olla tuttu lentopallouutisoinnista: hän kuvaa Lempäälän Lempo-Volleyn ykkössarjapelejä.

– Olen kuvannut nyt parin vuoden ajan kentän laidalta, sitä ennen katsomosta. Kuvaan harrastuspohjalta ja rakkaudesta lajiin, hän kertoo.

Kuvaamisessa Kari Kauttoa viehättää tilanteen ainutkertaisuus.

– Minua kiehtoo se, että saan ohikiitävän tilanteen vangittua. Niin kuin esimerkiksi lentopallossa on tilanteita, joita ei silmällä ehdi nähdä. Tai maisemakuvauksessa innostaa se, kun saa vangittua tietyn tunnelman.

 

Kari Kauton kuvia Instagramissa: @karikautto

 

Kari Kautto palkittiin 50 euron suuruisella lahjakortilla elektroniikkaliike Poweriin. Tytär Minttu Kauttoa hieman jännitti vieras kuvaaja. Kuva: Katariina Rannaste

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?