Tukihenkilö auttaa muistisairasta ikääntynyttä

Pirkanmaan Muistiyhdistyksen tukihenkilöitä. Seuraava Pirkanmaan Muistiyhdistyksen tukihenkilökoulutus järjestetään Tampereella lauantaina 5. marraskuuta ja 19. marraskuuta. Kuva: Laura Sarkonsalo

 

Väestön vanhetessa ikääntyneiden avuntarve kasvaa ja muistisairaiden määrä lisääntyy. Joka vuosi Suomessa noin 14 500 ihmistä saa muistisairausdiagnoosin. Lempäälässä muistisairautta sairastaa arviolta noin 500 ihmistä ja Vesilahdessakin satakunta. Muistisairaus ei kosketa pelkästään ikääntyneitä, sillä noin 7 000 työikäistä suomalaista sairastaa jotain etenevää muistisairautta.

Muistisairauden myötä elämänpiiri usein kaventuu, vaikka sosiaalisia suhteita ylläpitämällä voitaisiin hidastaa sairauden etenemistä. On tärkeää, että on mahdollisuus osallistua ja jatkaa oman näköistä elämää sairaudesta riippumatta. Tässä Pirkanmaan Muistiyhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat isona apuna. Tukihenkilön kanssa on helpompi jatkaa vaikkapa vanhaa harrastusta.

Vapaaehtoinen saa tukihenkilötoiminnasta mielekästä tekemistä ja sisältöä elämäänsä. Usein koulutukseen lähdön motiivina onkin halu auttaa muita. Tukihenkilöksi ryhtyvälle riittävät tavallisen ihmisen tiedot ja taidot. Tukihenkilötoiminta on yhdessä tekemistä ja kokemista. Tarvetta on esimerkiksi juttuseuralle ja ulkoiluystäville.

Seuraava Pirkanmaan Muistiyhdistyksen tukihenkilökoulutus järjestetään Tampereella lauantaina 5. marraskuuta ja 19. marraskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?