Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset voimaan Pirkanmaalla 26. lokakuuta

Talviajan alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään haastavien olosuhteiden vaikutusta onnettomuusriskiin. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään ensi viikolla, ELY-keskus tiedottaa.

Koko maassa alennetut rajoitukset ovat mahdollisia 20. lokakuuta alkaen. Pirkanmaalla pääasiallinen vaihtopäivä on 26. lokakuuta ja merkit vaihdetaan 28. lokakuuta mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 kilometriä tunnissa ja valtaosalla muita maanteitä 80 kilometriä tunnissa. Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h -nopeusrajoitusta.

Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?