Lempäälän uimahallin rakentaminen alkaa nyt louhinnalla – Valmistumista viivästyttää maailmanpoliittinen tilanne

Uimahalli-kylpylään on suunniteltu 25-metristä, kuusirataista kuntouintiallasta. Lisäksi sinne tulisi kahluuallas, opetusallas, vesijuoksuallas, monitoimi-hyppyallas, kylmäallas ja hieronta-allas. Havainnekuva: Arktes Oy

Lempäälän uimahalli-kylpylän rakennustyöt alkavat torstaina 27. lokakuuta louhinnalla.

Ideaparkin alla noin 30 metrin syvyydessä sijaitsevassa luolastossa aloitetaan lisälouhinnat, jonka räjäytykset voivat tuntua Ideaparkin alueella myös maan pinnalla saakka.

Louhintojen arvioidaan kestävän tammikuun 2022 loppuun.

Maailmanpoliittiset tapahtumat ovat vaikuttaneet rakennusalaan ja myös uimahalli-kylpylähankkeeseen. Ukrainan tilanteen johdosta materiaalien saatavuus on vaikeutunut ja hinnat ovat nousseet.

Uimahalli-kylpylän avajaisia tullaan tällä tietoa juhlimaan noin puoli vuotta aiemmin arvioitua myöhemmin, kesällä 2024.

– Luolaan rakentaminen on aina haasteellista, mutta viivästyksen myötä olemme saaneet lisää aikaa tarkastella suunnitelmia asiantuntijoiden kanssa entistäkin paremmiksi. Luvassa on kokonaisuus, jossa on mukana myös elämyksellisiä elementtejä, uimahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jocka Träskbäck kertoo.

Uimahalli-kylpylän toteuttaa Lempäälän kunnan ja Ideaparkin yhteinen kiinteistöyhtiö. Kohteen operaattoriksi on jo aiemmin valittu Kuohun Uimavalvonta Oy.

 

Lue myös:

Valtiolta miljoonan euron avustus Lempäälän uimahallille

Lempäälän uimahallihankkeen kilpailutukset alkaneet – katso video, miltä uimahalli näyttää

Kari Auvinen: ”Kyse on puhtaasti uimahallista, vaikka luolasto luo siihen kylpylämäisiä elementtejä ja tunnelmia”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?