Hyvinvointialueesta tulee merkittävä vuokralainen Vesilahden kunnalle – terveysaseman kuukausivuokra liki 60 000 euroa

Tiina Rautanen Vesilahden terveysasemalta. Terveysasema siirtyy vuokrasopimuksella hyvinvointialueen hallintaan vuodenvaihteessa. Kuva: Jenna Rautio, LVS-arkisto

Vesilahden kunta vuokraa vuodenvaihteessa käynnistyvälle Pirkanmaan hyvinvointialueelle sen tarvitsemia tiloja sosiaali- ja terveystoimen tarpeita varten. Vuokrat ovat melkoisen mittava tulonsiirto, sillä kiinteistöjen ylläpidosta on mojovat kulut.

Kallein vuokrasopimus solmitaan terveysasemasta, jonka kuukausivuokraksi on tulossa 57 697 euroa kuukaudessa, eli 692 368 euroa vuodessa. Toiseksi suurin vuokrattavaksi tuleva kohde on Palveluasuntola Vesauskoti, jonka kuukausivuokra on reilut 11 000 euroa kuussa. Hyvinvointialueelle vuokrataan myös tiloja yhtenäiskoulun oppilashuollolle sekä ylä- että alakoulun puolelle, sekä vanhalta paloasemalta tilaa kuntouttavan työtoiminnan tarpeisiin.

Yhteensä kolmevuotisen sopimuskauden aikana vuokratuloja kertyy kunnalle noin 2,5 miljoonan euron edestä, joilla katetaan kiinteistöjen käyttökulut.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?