Leijonat diabeteskävelyllä

Ilta sujui rattoisasti rupatellen nuotiotulen, jätkänkynttilöiden ja ulkotulien loisteessa.
Kotiin viemisiksi osallistujat saivat mukavan savunhajun ulkoiluvaatteisiinsa. Kuva: LC Lempäälä Kipinä

 

Lions Club Lempäälä Kipinä järjesti kansainvälisen diabetespäivän kunniaksi 14. marraskuuta kävelytapahtuman Hakkarin Koivunokalla Lempäälässä. Tapahtumaan klubi oli haastanut mukaan kaikki leijonien E-piirin klubit. Paikalle saapui edustajia kahdeksasta eriklubista, yhteensä lähes 40.

Reittivaihtoehtoina oli kahden ja kolmen kilometrin pituiset lenkit, jotka suuntautuivat Hakkarin vanhan rautatiesillan yli Hollon puolelle ja sieltä takaisin.

Kävelylenkin päätteeksi laavulla oli tarjolla makkaraa, kahvia ja teetä. Paikalla oli diabeteshoitaja mittaamassa verensokereita. Samalla osallistujat saivat häneltä tärkeitä neuvoja liikunnan merkityksestä diabeteksen ennalta ehkäisyssä sekä hoidossa.

Kanadalaisen Toronton yliopiston tutkija Frederick Banting sai nimensä diabeteksen hoidon historiaan jo vuonna 1921 insuliinin keksijänä. Maailman diabetespäivää 14. marraskuuta juhlitaan juuri hänen syntymäpäivänään.

 

Teksti: Jouni Vaitniemi

Kuvat: LC Lempäälä Kipinä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?