Lempääläinen Laura Aho ylsi leipomiskisan finaaliin – ”Ihan on voittajafiilis, vaikka titteliä ei tullutkaan”

– Olin tyytyväinen, että pääsin esittelemään katsojille uniikkeja ideoita ja leivonnan iloa koko 10 viikon ajan, Laura Aho toteaa. Kuva: Katariina Rannaste

Lempääläinen Laura Aho leipoi itsensä finaaliin Koko Suomi leipoo -ohjelmassa, jonka kahdeksannen kauden päätösjakso nähtiin keskiviikkona 16. marraskuuta.

Voiton kisassa vei Tiia Karonen Littoisista.

– Ihan on voittajafiilis, vaikka titteliä ei tullutkaan. Parhaani tein, mitä tuollaisissa olosuhteissa nyt pysyy tekemään, Aho kertoo.

Viimeisessä taidonnäytetehtävässä järjestettiin juhlat, joihin leipurit saivat tehtäväksi leipoa unelmiensa juhlakakun itsensä valitsemiin juhliin.

Laura Ahon juhlien aihe oli käsityön ilo. Käsitöitä harrastava Aho oli muun muassa ommellut finaalissa yllään olleen mekon itse.

 

Finaalikolmikko oli tuomareiden, Markus Hurskaisen  ja  Toni Rantalan, mukaan tasaväkinen. Laura Aho antaa tunnustusta muidenkin leipureiden suuntaan.

– Tällaisessa kisassa olisi hyvä, että olisi paljon leiponut ja tulisi sellaista rutiinia ja nopeutta tekemiseen. Sitä minulla ei ollut ja se toisaalta oli juuri se, mikä näkyi voittajan tasaisen varmassa suoriutumisessa ja täten myös yksinkertaisen tyylikkäässä lopputuloksessa, hän analysoi.

– Minulle antoisinta oli varmasti itse valmistautuminen kisaan, Aho sanoo.

Kauden aikana leipurit pääsivät tekemään muun muassa lihapiirakoita, ohjelman tunnuksesta tutun vadelmasuklaakakun, Muumi-aiheisia pikkuleipiä ja saksalaisia leipomuksia.

– Omien reseptien suunnitteluun on hyvin vähän aikaa ja siihen nähden olin todella tyytyväinen, että pääsin esittelemään katsojille uniikkeja ideoita ja leivonnan iloa koko 10 viikon ajan, Laura Aho toteaa.

Lue myös:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?