Vesilahden seurakunnan äänestysaktiivisuus romahti edellisistä vaaleista

Arvi Visa tuli äänestämään Vesilahden kirkkoon sunnuntaina. Kuva: Seppo Kummala

Vesilahden seurakunnassa äänioikeuttaan 16 vuotta täyttäneistä seurakuntalaisista käytti 16,8 prosenttia. Neljä vuotta sitten äänestysprosentti kipusi hieman yli 20:n. Ennakkoon äänensä käytti puolet äänioikeutetuista (50,8 prosenttia). Yhteensä äänestämässä kävi 419 seurakuntalaista 2 493 äänioikeutetusta. Kirkkoneuvostoon valittiin 15 jäsentä.

Vesilahdessa äänikuningattareksi ylsi uutena valtuustoon noussut Anu Hannula, joka keräsi 43 ääntä. Jani Luopajärvi pääsi kirkkovaltuustoon pienimmällä äänimäärällä. Hänen äänisaaliinsa oli 7 ääntä.

Vesilahden kirkkovaltuustoon valitut (suhteellisen äänimäärän järjestyksessä): Hans Vaasvainio 38, Anu Hannula, uusi 43, Aino-Riikka Simula 35, Anneli Kesola 36, Anja Haliseva 32, Valto Sorva, uusi 35, Mauri Penttilä 32, Mari-Anne Luukas 28, Anna-Maija Kurki 22, Eija Nurmi, uusi 27, Tiina Ainasoja 21, Lahja Ali-Löytty 10, Panu Bergius, uusi 12, Marja Rantala 9, Jani Luopajärvi, uusi 7.

Varasijoille: Harri Pitkämäki 8, Timo Ojanen 5, Heikki Eronen 5, Heikki Marttila 5, Johanna Vuori 4, Hanna Koivisto-Pöntinen 4.

 

Täydennetty uutista, lisätty uudet valtuutetut.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?