Leki-futiksen C-tytöt kuudensia kovatasoisessa Football Cup Barcelonassa

Leki-futis–CF Pardinyes päättyi tiukan väännön jälkeen 0−1. Pelaamisen lisäksi tytöt tutustuivat rohkeasti mm. irlantilaisiin ja ranskalaisiin nuoriin futareihin. Vähän päästiin myös kokeilemaan espanjaa ihan tosielämässä.

 

Leki-futiksen C-tyttöjen kausi huipentui lokakuun viimeisenä viikonloppuna, kun joukkue matkasi 27.−31. lokakuuta kansainväliseen jalkapalloturnaukseen Cambrilsiin, Espanjaan.

Ajatus turnausreissusta ulkomaille syntyi, kun viime syksynä uuden kauden kynnyksellä joukkueen valmentaja Silja Lukkarinen ja joukkueenjohtaja Heidi Rämö pohtivat tytöille kannustinta tulevalle kaudelle. Pelaajat äänestivät turnausvaihtoehdoista, ja alkoi matka kohti Espanjaa ja Football Cup Barcelonaa.

Matka vaati ahkeraa talkoilua ja varainhankintaa, jotta turnauskulut saatiin katettua. Tytöt tukijoukkoineen osallistuivat risutalkoisiin, jakoivat seuran kausijulkaisuja, osallistuivat inventaarioihin sekä myivät lakuja, pesuaineita ja leivonnaisia. Paikalliset toimijat avustivat reissukassan keräämisessä monella tavalla. Valmistautumiseen kuului myös muutama espanjan kielen oppitunti, jotka tytöille piti matkan pääorganisaattori Miina Kunttu.

Aamulenkillä valmistautumassa päivän peleihin. Ensi kaudella Leki-futiksella ei ole C-tyttöjen joukkuetta ja sekä pelaajat että valmentaja siirtyvät kohti uusia tuulia.

 

Tiedossa oli kovatasoinen turnaus. G07 sarjaan oli ilmoittautunut Leki-futiksen joukkueen lisäksi toinenkin suomalaisporukka, ikäkauden SM-hopeaa tänä vuonna napannut Honka. Sarjassa pelasi omien maidensa 2007 ikäkauden kärkijoukkueita myös Ruotsista ja Norjasta sekä yksi paikallinen joukkue, CF Pardinyes.

Ensimmäinen peli espanjalaisjoukkuetta CF Pardinyesia päättyi niukkaan 0−1 tappioon. Ehkä turnauksen hienoin matsi oli Ruotsin tyttöjen liigan kärkijoukkuetta, IF Brommapojkarnaa vastaan, jossa Lekin tytöt taistelivat täpärän 1−0 häviön. Voiton makuun päästiin heti seuraavassa pelissä. Älvsjö AIK: kaatui 0−1.

Jatkopeleissä Leki pelasi sijoista 5.−8. Ruotsin Djurgården kaatui kovan taistelun ja maalivahti Kiian mahtavien torjuntojen ansiosta rangaistuslaukauskisassa 1−0. Viimeisessä pelissä Älvsjö AIK:n 2 joukkue vei voiton 0−2, ja Lekin lopullinen sijoitus oli 6.

Palkintojen jako. Kotiin palatessa tunnelmat olivat väsyneet ja onnelliset mutta myös haikeat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?