SAK Pirkanmaa nimesi Lempäälän kunnan esimerkilliseksi työnantajaksi: ”Korona-aikana Lempäälän kunnassa vältyttiin lomautuksilta ja irtisanomisilta mikä oli poikkeuksellista”

SAK:n Pirkanmaan aluetoimikunta on valinnut Lempäälän kunnan Pirkanmaan kautta aikojen ensimmäiseksi ”Esimerkilliseksi työnantajaksi” Jatkossa valinta tehdään vuosittain. Kuva: Lempäälän kunta

 

SAK:n Pirkanmaan aluetoimikunta on valinnut Lempäälän kunnan Pirkanmaan ensimmäiseksi ”Esimerkilliseksi työnantajaksi”. Tunnustus annetaan työnantajalle, joka toimii erityisen vastuullisesti ja tasa-arvoisesti sekä takaa turvallisen työympäristön niin henkisesti kuin fyysisesti. Tunnustus jaettiin Pirkanmaalla ensimmäistä kertaa. Sillä pyritään tuomaan esille hyviä työnantajia sekä heidän hyviä käytäntöjään.

− Tunnustuksen avulla halutaan tuoda esiin työnantajia, jotka arvostavat työyhteisön hyvinvointia ja joiden työhyvinvointia edistävät toimet näkyvät myös arjessa, sanoo SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija Sanni Halla-aho.

− On hienoa saada tällainen tunnustus, koska olemme tehneet kovasti kehittämistyötä työelämän kehittämisessä vahvassa yhteistyössä työntekijöiden edustajien kanssa jo vuosien ajan, sanoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Hän sanoo kunnan käyvän aktiivisesti keskustelua henkilöstön edustajien kanssa ja etsien kaikissa tilanteissa aina ratkaisuja yhdessä.

− Kiitosta olemme saaneet muun muassa sisäilma-asioiden toimintamallista, jossa avainasemassa ovat ennalta määrätty prosessi ja avoin viestintä. Olemme myös kehittäneet koko kuntaan työsuojelupari-toimintamallin, jossa kaikissa yksiköissä otetaan koko henkilöstö vahvasti mukaan yhteiseen työhön työsuojelun eteen.

Lempäälän kunnassa esihenkilöiden osaamista päivitetään systemaattisesti oman esihenkilöakatemian kautta. Sen työpajoissa keskustellaan tärkeistä ja ajankohtaisista asioista.

− Viimeisimpänä teemana olemme keskustelleet esihenkilöidemme kanssa nuorten työntekijöiden tukemisesta ja siihen liittyvistä erityispiirteistä. Palkitsemme vuosittain henkilöstöä muun muassa ”Tarkalla korvalla” -palkinnoilla, joihin saamme ehdotuksia kuntalaisilta sekä Idea-palkinnoilla, jossa palkitsemme sisäistä kehittämistyötä, Rämö kertoo.

 

”Esimerkillinen työnantaja” -tunnustukselle kriteereinä olivat myös luottamukselliset välit luottamushenkilöiden kanssa sekä aktiivinen ote työelämän kehittämiseen.

− Korona-aikana Lempäälän kunnassa vältyttiin lomautuksilta ja irtisanomisilta, mikä oli poikkeuksellista. Kunnassamme on panostettu paljon sisäiseen tiedottamiseen. Meillä on viikoittaiset, virtuaaliset perjantaikahvit, joissa kunnanjohtaja kertoo ajankohtaisista asioista ja työtekijät saavat esittää kysymyksiä ja antaa kiitoksia, sanoo Pirjo Olkinuora, JHL 236 -osaston luottamusmies ja jatkaa:

− Tällä hetkellä meillä on menossa ”Arvostava työyhteisö” -projekti, joka haastaa työyhteisöjä keskustelemaan jokaista koskettavista arvostavista toimintatavoista, jokaisen meidän roolista siinä sekä miettimään yhdessä uusia tapoja rakentaa hyvää ja arvostavaa työyhteisöä.

Esimerkillisen työnantajan tunnustus julkistettiin Tampereella keskiviikkona 7. joulukuuta. Jatkossa Esimerkillinen työnantaja palkitaan vuosittain.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?