Lempäälän kunta palkitsi palveluhenkisyyttä vaalineet tiiminsä

Lempäälän kunta palkitsi tiimejään Tarkalla korvalla -palkinnolla. Kuva: Lempäälän kunta

Viime vuonna lanseerattu ”Tarkalla korvalla” -palkinto kunnan parhaalle tiimille tai työntekijälle jaettiin torstaina. Tänä vuonna palkitut tiimit ovat Tilat ja rakennuttaminen, Kuokkalankulman päiväkoti, Terveyskeskussairaala sekä Lekitekin kiinteistöhuoltopalvelut. Tiimit ovat omassa työssään vaalineet palveluhenkisyyttä ja asiakkaiden kuuntelutaitoa.

– Kiitän kaikkien tiimien puolesta heitä ehdottaneita. Saimme tänä vuonna kuntalaisilta peräti 220 ehdotusta palkittavista. Tämä on hieno tapa saada palautetta ja antaa kiitos sinne, minne se kuuluukin. Kaikki nämä tiimit tekevät työtä suurella sydämellä ja asiantuntemuksella, kiteyttää kunnanjohtaja Heidi Rämö tiedotteessa.

Voittajatiimien perusteluissa tuli esille muun muassa ammattitaito, asiantuntevuus, positiivisuus sekä tiimien venyminen vaikeissakin tilanteissa.

Voittajatiimien saamia palautteita:

Tilat ja rakennuttaminen:

– Tyypit tekevät rennolla asenteella tarkkaa ja tärkeää työtä, kovalla asiantuntemuksella ja työmoraalilla.

– Tiedotteet huippua! Tuntuu, että positiivinen kehitysvire on hyvässä vauhdissa.

Kuokkalankulman päiväkoti:

– Ottavat lämmöllä ja ammattitaidolla lapset (ja vanhemmatkin) vastaan ja ovat läsnä kohtaamisessa. Lapsi menee todella mielellään turvallisten aikuisten luo viettämään hoitopäivää.

– Keksivät kaikkea kivaa tekemistä lapsille hoitopäiviin.

Terveyskeskussairaala:

– Ammattitaitoista porukkaa. Kohtaavat potilaita ystävällisesti, lämpimästi.

– He ovat joustaneet, venyneet ja paukkuneet vajaamiehityksellä jo pitkään. Potilaille tämä kiire ja väsymys ei ole näkynyt. Kaikki potilaat ja omaiset on hoidettu kunnialla.

Lekitek kiinteistöhuoltopalvelut:

– Palvelualttius on ihan omaa luokkaansa.

– Esimerkillistä toimintaa, pitää työntilaajan ajan tasalla, että on ottanut tehtävän vastaan, tekee ripeästi ja kertoo myös mitä tehtiin ja miksi. Loistavaa palvelua!

 

Tiimit ovat voitostaan iloisia.

– Kuntalaisilta tulee palautetta kiinteistöistämme palautekanavan kautta, joihin pyrimme reagoimaan nopeasti. Puhelinsoittoja tulee myös meidän rakennusprojekteihin liittyen. Palautteista pyritään keskustelemaan aina positiivisessa hengessä, sanoo Karita Hovilainen asiakaskohtaamisia.

– Me olemme aidosti läsnä lapsille ja kuunnellaan lapsia, otetaan syliin ja annetaan lapsille huomiota. Mietitään asioita ja pohditaan, ideoidaan ja ollaan hyvässä vuorovaikutuksessa toistemme kanssa, kertoo Susanna Mäkinen Kuokkalankulman päiväkodista oman tiiminsä toimintatavasta.

– Meillä on hyvä henki meidän työyhteisössä, missä saa vapaasti olla oma itsensä ja ilmaista tunteensa. Se varmasti auttaa jaksamaan ja palvelemaan, kertoo Terveyskeskustiimin Anne Backman.

– Vaikka asia ei meille kuuluisi, otetaan asiasta selvää ja hoidetaan homma siihen pisteeseen, että asiakas tietää, mihin hän ottaa yhteyttä, kuvaa Lekitekin Riku Nissilä asiakaspalveluasennetta.

Voittajatiimit saavat rahallisen summan oman tiiminsä kehittämiseen sekä kiertävän Tarkalla korvalla -pronssipatsaan. Seuraavan kerran ehdotuksia palkinnon saajiksi haetaan marraskuussa 2023.

Tarkalla korvalla -patsaalla palkitaan ansioituneet työtiimit. Kuva: Lempäälän kunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?