Hämeen viestikisoista LeKi:lle mitaleita

LeKi:n kolmikko Eino Lattunen (vas.), Aleksi Kivistö ja Luka Laurila oli ylivoimainen voittaja 12-vuotiaiden viestissä. Kuva: Antero Korhonen

 

Lempäälän Kisan joukkueet nappasivat kolme voittoa Hämeenlinnassa lauantaina 14. tammikuuta järjestetyissä Hämeen vapaan tyylin viestikisoissa, joissa panoksina oli piirinmestaruudet ja Hopeasomman aluemestaruudet.

Miesten joukkueessa hiihtivät voittoon LeKi:n konkarit Esa Seppä, Markus Välimäki ja Arto Hakala. Ankkurina hiihtäneen Hakalan aika oli koko kilpailun toiseksi paras, vain pari sekuntia ykkösestä.

Yleisessä sarjassa hiihti LeKi:lta myös 17−18-vuotiaiden nuorukaisten joukkue Akseli Pesu, Antti Urvanta, Otso Luodeslampi. Sijoitus oli viides.  Pesun osuusaika oli sarjan kolmanneksi, Urvannan viidenneksi paras.

 

 

12-vuotiaiden tyttöjen viestissä aloitusosuuden nopein oli LeKi:n Aino Siivonen (oik.). Joukkue oli lopulta viides. Kuva: Antero Korhonen

Osuudet olivat seitsemän kilometriä: ensin kolme kahden kilometrin kieppiä ja viimeksi kilometrin kirilenkki. Ahveniston moottoriradan pohjaa noudattava paana oli hyvä mutta, kosteuden takia suksien luistossa oli isojakin eroja.

14-vuotiaiden poikien 3×3 kilometrin viestivoiton otti Lempäälään joukkue Saku Repo, Eero Siivonen, Joonas Kivistö. Seitsemän joukkueen otatuksessa oli ulkopuolisena toiseksi sijoittunut Joutsan Pommi.

12-vuotiaiden vastaavalla matkalla LeKi:n joukkue Eino Lattunen, Aleksi Kivistö, Luka Laurila voitti seuraavaa yli kolme minuuttia.  Kivistö ja Laurila olivat osuuksiensa nopeimmat, Lattunen kakkonen.

LeKi:n molemmat, sarjoihinsa alaikäiset, tyttöjoukkueet sijoittuivat viidenneksi. 14-vuotiaissa hiihtivät Anni Siivonen, Ella Rajala ja Iida Salonen, 12-vuotiaissa Aino Siivonen, Aino Kovero ja Minea Pihlaja.

 

Yli 70 vuotta sitten aloitettuun mittavaan Hämeen Viestiin osallistuvissa joukkueissa oli alkuun eri ikäisiä ja molempia sukupuolia. 1980-luvulta lähtien hiihdettiin samassa viestissä sekä perinteisen että vapaan hiihtovan osuuksia. Viimeinen sen muotoinen viesti hiihdettiin Kaupissa ja sen voitti Lempäälän Kisa.

Nykyviestissä on sarjat ja joukkueissa kolme hiihtäjää. Hämeenlinnan kisoissa oli sarjoja 8-vuotiaista lähtien, mutta pistelaskussa huomioidaan vain 14-vuotiaat ja vanhemmat. Paras seura oli Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?