Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille laajenee koko Pirkanmaalle

Alle 25-vuotiaiden oikeus maksuttomaan raskauden ehkäisyyn laajenee koko Pirkanmaalle 23. tammikuuta. Aiemmin alle 25-vuotiaiden maksuttoman raskauden ehkäisyn käytännöt ovat olleet vaihtelevia.

Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskushankkeen tuella alle 25-vuotiaille maksuttoman ehkäisyn, johon sisältyvät kaikki ehkäisymenetelmät: kierukat, kapselit, ehkäisypillerit, ehkäisyrenkaat, ehkäisylaastarit, kondomit ja suuseksisuojat. Pirha pitää ehkäisypalvelujen yhtenäistämistä, palveluiden yhdenvertaisen saatavuutta ja saavutettavuuden mahdollistamista tärkeänä.

Raskauden ehkäisypalveluita tuotetaan useissa eri yksiköissä kuten äitiysneuvolassa, ehkäisyneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, nuorisoneuvolassa sekä terveysasemilla. Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu sisältää myös seksitautien ehkäisyn sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistävän neuvonnan ja seksuaalikasvatuksen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?