Iiris Savolainen murskasi Suomen ennätyksiä

Lekin nouseva painonnostokyky Iiris Savolainen oli hurjassa nostovireessä lauantaina Tampereen Nääshallilla nostetussa Leader Cupin osakilpailussa.

Kilpailujen parhaana naisnostajana palkittu vuonna 2006 syntynyt Savolainen aloitti kilpailunsa tempaamalla vuoren varmasti kaikki kolme tempaustaan suorille käsille. Tuloksella 65 kiloa Savolainen sivusi voimassa olevaa ikä- ja painoluokkansa SE-tulosta.

Työntönostossa Savolaisen nostojyvä oli myös täydellisesti kohdallaan, kun kaikkien nostojen onnistuttua uusi SE-lukema kirjattiin Savolaisen nimiin tuloksella 79 kiloa. Näin ollen myös yhteistuloksen SE parani peräti neljällä kilolla ja on nyt 144 kiloa.

Tämä yhteistulos rikkoi Suomen painonnostoliiton asettamat tulosrajat yleisen sarjan SM-kilpailuihin sekä nuorten EM-kilpailuihin.

Savolaisen kilpailurupeama saa jatkoa jo tulevana lauantaina kun Hakkarin liikuntahallilla kilpaillaan Hämeen vahvimpien painonnostajien titteleistä.

Kilpailuihin saapuu 50 nostajaa ympäri Hämettä, joten painonnostoviihdettä on luvassa iltaan asti. Savolaisen kilpailuryhmä alkaa kello 12.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?