Kaupan alan lakkovaroitukset laajenivat – Nämä kohteet ovat lakkouhan alla Lempäälässä

Kaupan alan lakko sulkisi toteutuessaan helmikuun puolivälissä Lempäälän kaksi Lidl-myymälää ja Prisman. Kuva: Lidl Suomi

Kaupan alaa uhkaa helmikuussa laajat lakot, jos työehtoneuvotteluissa ei päästä sitä ennen sopimukseen.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti tiistaina uusista kaupan alan lakoista, jotka alkaisivat 16. helmikuuta.

Lakon piirissä ovat esimerkiksi kaikki K-Citymarketit, Prismat, Lidl Suomi Ky:n ja Veljekset Keskinen Oy:n myymälät, 42 Tokmannin ja 14 Kokkolan Halpa-Hallin myymälää sekä Kesko Logistiikan terminaalit Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa.

Lempäälässä mahdollinen lakko koskisi Ideaparkin Prismaa sekä keskustan ja Marjamäen Lidl-myymälöitä.

 

Työriidan sovittelua jatketaan valtakunnansovittelijan johdolla keskiviikkona 1. helmikuuta.

PAM on tavoitellut noin kahdensadan euron korotuksia kuukausipalkkaan ja parannuksia kaupan työehtosopimuksen sisältöihin.

– Haluamme lakoilla vauhdittaa kaupan alan työnantajia hyväksymään reilut palkankorotukset, jotka työntekijät ovat ansainneet. Olemme nyt tilanteessa, jossa minkään alan neuvottelut tai sovittelut eivät vaikuta etenevän ja siksi toivomme, että lakkoilmoitukset osoittavat laajemminkin työnantajille, että palkansaajaliike on yhtenäisesti hakemassa palkankorotuksia, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen kertoo tiedotteessa.

PAM ilmoitti ensimmäisestä lakkoaallosta 22. tammikuuta. Toisen lakkovaroituksen mukaiset logistiikan lakot ajoittuisivat ensimmäisen lakkorintaman jälkeen viikolle 7, 13. helmikuuta alkaen.

Uusimman lakkovaroituksen mukaan myymälöiden toinen lakkoaalto alkaisi 16. helmikuuta kello 5 ja päättyisi 18. helmikuuta kello 5.

 

Työnantajia edustava Kaupan liitto päätyi vastatoimena lopettamaan ammattiyhdistysjäsenmaksujen pidättämisen ja tilittämisen 15. helmikuuta alkaen.

– Toistuvat lakkoaallot ainoastaan lykkäävät palkankorotuksia ja sovintoratkaisua, koska lakkojen aikana ei sovitella eikä neuvotella, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala sanoo tiedotteessa.

 

Lue myös:

PAM uhkaa laajoilla lakoilla – lakot ulottuisivat myös Lempäälään

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?