Kommentti: Lempäälän paras naispalloilujoukkue 2000-luvulla on Lempo-Volley

Suomen kuudenneksitoista paras naisten lentopallojoukkue juuri nyt on Lempo-Volley Lempäälästä. Lentopallo kuuluu Suomen suuriin lajeihin ja eritoten naisten sekä tyttöjen keskuudessa laji on suorastaan supersuosittu.

Naislentopallon pääsarjassa yleisömäärät liikkuvat runkosarjassa 200–700 silmäparin välissä, vain naispesäpallo ja muutaman seuran voimin koripallo kykenevät kokoamaan vastaavanlaisia yleisömääriä. Jalkapallon naisten pääsarja kokoaa koko lailla samoja yleisölukuja kuin naisten ykkössarja, jääkiekossa esimerkiksi Tampereen Ilveksen yleisöluvut jäävät säännöllisesti alle sadan silmäparin.

Lempo-Volley kausimallia 2022–23 on hyvä, urheilullinen ja hyvin valmennettu joukkue. Hyvä esikuva paikkakunnan tyttöpelaajille, joita on jokaisessa ikäluokassa alkaen F-tytöistä ja päätyen A-tyttöihin erittäin runsaasti. Lempottarien yleisökeskiarvo, 117, on sarjan kolmanneksi korkein.

Upeaa peliä Vaasan Kiistoa vastaan oli katsomassa Hakkarissa 98 silmäparia. Kun maaliskuussa alkavat pudotuspelit, kannattaa käydä katsomassa hienoa, tilannerikasta ja tunnepitoista Lempäälän naispalloilu-urheilun ykköstuotetta.

Lempäälän Jyry oli aikanaan 1980-luvun alussa lentopallossa aina pääsarjatasolla asti ja pelasi 1990-luvulla vuosia ykkössarjaa, mutta 2000-luvun lempääläiset naispalloilujoukkueet eivät näin lähelle maan eliittiä ole nousseet isoissa lajeissa.

Hiihdossa muistetaan toki Aino-Kaisa Saarisen johdattama viestihiihdon SM-kulta vuodelta 2017, jossa ”Aikun” ohella hiihtivät Leena Nurmi ja Sanni Alatalo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?