Kolmiloikan lajilegenda Willie Banks vierailee kesällä Lempäälässä

Kolmiloikkakenttien väriläiskä ja entinen ME:n haltija Willie Banks vierailee Suomessa kesällä. Lajilegenda jakaa kokemuksiaan ja tieto-taitoaan Lempäälän Hyppykarnevaaleilla 29.6.–2.7.

Banks tulee Suomeen kolmiloikkaajien yhdistyksen Yliastujien kutsusta. Yliastujat järjestää Hyppykarnevaalit yhdessä Lempäälän Kisa Yleisurheilun kanssa.

 

Banks loikkasi urallaan hulppeat 17,97, joka oli maailmanennätys kymmenen vuoden ajan.

Banks oli myös yksi Helsingin vuoden 1983 MM-kilpailuiden suosituimpia urheilijoita. Hän kehitti ja lanseerasi ”banksit”, eli rytmikkäät taputukset, joilla yleisö nykyäänkin kannustaa suoritukseen valmistautuvia hyppääjiä.

– Olin kovin otettu, kun Yliastujat pyysivät minua vieraakseen. Rakastan kolmiloikkaa ja yllätyin, että lajilla on näin pitkät ja vahvat perinteet Suomessa, Banks viittaa Yliastujien 34-vuotiseen historiaan.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta yleisurheilun ensimmäisistä MM-kisoista. Willie Banks on mukana Helsingin MM-kisojen 40-vuotisjuhlassa. Helsingin MM-kilpailussa Banks sijoittui toiseksi, mutta oli yleisön suursuosikki.

 

Willie Banks:

William ”Willie” Augustus Banks III (s. 11.3.1956, Travis Air Force Base:ssa) on kolmiloikan entinen maailmanennätysmies Yhdysvalloista. 1985 hypätty 17,97 oli 10 vuoden ajan. Banks aloitti rytmikkäiden kannustustaputusten perinteen 1982 Tukholmassa. Kansainväliseen tietoisuuteen ”Banksit” tulivat Helsingin 1983 MM-kisoissa.

Banks on oikeustieteen tohtori (UCLA). Hän on toiminut monissa Yhdysvaltain yleisurheiluliiton ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) komissioissa. Banks kuuluu WA:n hallitukseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?