Nuoret urheilijat menestyivät kisakentillä ja laduilla

Eelis Kuusjärvi (vas.) ja  Niklas Piirainen nappasivat kultaa ja pronssia hallikisojen kolmiloikasta. Kuva: Kirsi Mänty.

 

Yleisurheilun ja hiihdon nuorten SM-mittelöt osuivat samalle viikonlopulle. Lempääläisittäin menestys oli mukavaa: yu-puolelta oli tuliaisina hallikisoista viisi mitalia ja hiihdosta tukku erinomaisia sijoituksia heti mitalikorokkeen ulkopuolelta.

Oulussa kisattuihin halliyleisurheiluihin lähti LeKi-YU:sta yhdeksän urheilijaa, jotka kokosivat viisi mitalisijaa.

17-vuotisten kolmiloikassa kimmoisin oli Niklas Piirainen tuloksella 14,03. Eelis Kuusjärvi säesti seurakaveriaan ollen kolmas tuloksella 13,42. Veera Rantalan kävelykunto tuotti hopeaa 17-vuotisissa 3 000 metrillä kelpo ajalla 16,23. Emma Rannan 3 000 metrin juoksun aika 10,23 oli 22-vuotisten hopeatulos, ja pronssia pujotettiin 17-vuotisten kolmiloikassa Ainu Verhon kaulaan, pronssitulos oli 11,42.

 

Pyhäjärvellä kisatuissa hiihdoissa 17-vuotiaissa pojissa Akseli Pesun suksi luisti mainiosti. Hän oli vapaan tyylin 20 kilometrillä viides. Antti Urvanta säesti mainiosti: sijoitus oli kahdeksas. Viestissä LeKi oli triolla Pesu, Urvanta ja Samuel Kiviharju yhdeksäs sarjassa 18-vuotiaat.

Räkätaudin jälkimainingeissa kisannut Ella Noora Haapalehto jäi sprintissä muutaman sekunnin murto-osan päähän finaalista. Sijaluku oli seitsemäs.  Mukanaolijoita 18-vuotissa oli peräti 70. 20 kilometrillä Haapalehto uusi seitsemännen sijansa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?