VR varautuu rautatiealan mahdollisiin lakkoihin: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto 1.3. alkaen − Mahdolliset lakot 6.–10.3. ja 13.–17.3.

Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia VR:n asiakkaiden junamatkoihin keskiviikosta 1. maaliskuuta alkaen. Rautatiealaan kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3. Lakot eivät ole vielä varmistuneet, eikä matkustajien tarvitse tässä vaiheessa tehdä muutoksia junalippuihin.

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta 1.3. alkaen, mikä voi aiheuttaa peruutuksia ja myöhästymisiä kauko-, lähi- ja tavarajunaliikenteeseen. Lisäksi RAU ja JHL ovat antaneet lakkovaroitukset, jotka voisivat toteutuessaan pysäyttää junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3.

− Neuvottelut jatkuvat Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja työntekijäliittojen välillä. Toivomme tietenkin, että tilanteeseen löytyisi ratkaisu ennen mahdollisen lakon alkamista, sillä lakko vaikuttaisi niin monen matkustajan arkeen ja lomasuunnitelmiin sekä tavaraliikenteen kuljetuksiin, toteaa VR:n henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju.

 

Kaikki junavuorot pyritään ajamaan tavalliseen tapaan tai korvaamaan mahdolliset perutut kaukojunavuorot bussikuljetuksella. On kuitenkin mahdollista, että junavuoroja joudutaan perumaan ja korjaavaa kuljetusta ei pystytä järjestämään. Jos junavuoro perutaan, voi junalipuista hakea korvausta osoitteessa: www.vr.fi/hae-korvausta.

Lakkojen toteutuessa VR joutuu  perumaan kaikki kauko- ja lähijunat. Myös tavaraliikenteen junat peruttaisiin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Ajantasaiset tiedot junaliikenteen poikkeuksista voi tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt.

 

Lue myös:

AKT:n 1.3. alkavaksi ilmoitettu lakko vaikeuttaa toteutuessaan Postin rahtikuljetuksia

Lue myös:

Kuljetusalan lakonuhka – vaikutuksia Rinki-ekopisteiden toimintaan

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?