Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan

Kuva: Emma Hiltunen

Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan. Tämä aihe on annettu meidän kirjoitus vuoroomme, ja se on herättänyt minussa ajatuksia hyvyyden voimasta.

Niin kuin monet tietävät, nämä sanat ovat eräästä kauniista virrestä jonka on sanoittanut luterilainen pappi Dietrich Bonhoeffer. Virren sanat hän kirjoitti vankina ollessaan vastustaessaan toisen maailman sodan aikana natsihallintoa. Tämä virsi joka on kirjoitettu suuren ahdingon ja kärsimyksen keskellä, on tarkoitettu antamaan uskoa ja toivoa hyvyyden voimaan ja uskolliseen Luojaan, meidän Taivaalliseen isäämme.

Mutta hyvyyden Voiman ihmeelliseen suojaan virsi on vaikean ajan keskellä uskoa ja toivoa antava. Olen tätä kirjoittaessa pohtinut hyvyyden voimaa. Muistan erään sokean Inkerin maalta kotoisin olevan vanhuksen Akaasta, hänestä näkyi hyvyys, vilpittömyys ja usko Jeesukseen. Hänestä ei voinut olla pitämättä.

Jeesus opettaa meille Taivaallisesta Isästä joka on kokonaan hyvä. Jeesus kutsuu itseänsä myös hyväksi Paimeneksi, paimeneksi joka antaa Henkensä lammasten edestä. Ja niin Hän teki kun Hän kuoli ristillä meidän ja koko ihmiskunnan syntien tähden. Niin kuin tiedämme Jumala herätti Jeesuksen kuolleista ja Jeesus voitti synnin ja pimeyden ja kuoleman vallan.

Kerran kuulin erään määritelmän ihmisen suuruudesta ja se kuului näin, ihmisen suuruus ilmenee siinä miten hän kohtelee lähimmäisiään. Voisimmeko me tämän kriisien ja sotien täyttämän ajan keskellä osoittaa hyvyyttä, hyvyyttä ja hyvän tahtoisuutta lapsille, nuorille ja kaikille ihmisille? Tuoda myös uskon ja toivon sanoman ja viestin Jumalan rakkaudesta joka ilmenee Jeesuksessa Kristuksessa Jumalan pojassa.

Harri Johansson
Lempäälän helluntaiseurakunnan pastori

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?