Lakko pysäytti junat, ostetut liput korvataan – Lempäälän ja Tampereen välisillä Nysse-linjoilla ruuhkaa

Lakko pysäytti junaliikenteen maanantaina. Kuva: Joonas Leskinen

Rautatiealan Unionin (RAU) lakko pysäytti junaliikenteen maanantaista alkaen toistaiseksi. VR peruu kaikki kauko- ja lähijunat lakon ajalta ja maksaa asiakkailleen rahat takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista. Myös tavarajunat perutaan yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Lakon päättymispäivää ei ole ilmoitettu. Sen arvioidaan kestävän, kunnes sopu työehtosopimusneuvotteluissa löydetään.

Tampereen seudun lähiliikenteen Nysse-linjat sekä raitiovaunu kulkevat rautatiealan lakosta huolimatta normaalisti. Nysse kehottaa työmatkailijoita kuitenkin varaamaan matkustamiseen normaalia enemmän aikaa, sillä rautatiekuljetusten puuttuessa linja-autot voivat ruuhkautua. Etenkin töiden alkamis- ja päättymisaikaan Nysset täyttyvät helposti.

VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. Jos liput haluaa itse muuttaa toiseen ajankohtaan, se onnistuu ilman muutosmaksua VR Matkalla -sovelluksessa tai soittamalla asiakaspalveluun.

– Ensisijaisesti kannustamme suosimaan itsepalvelukanavia, sillä asiakaspalvelumme voi olla ruuhkautunut, VR kertoo tiedotteessaan.

VR sulkee junavuorot myynnistä pois päivä kerrallaan. Sunnuntaina perutaan maanantain junavuorot ja sen jälkeen lippuja ei enää voi ostaa maanantaille. Lakon jatkuessa junavuoroja poistetaan myynnistä päivä kerrallaan. VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivien verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Silloin lipuista voi hakea korvausta osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta.

Matkustajaliikenne palautuu lakon päätyttyä normaaliksi pienellä viiveellä. Lakon päätyttyä junaliikenteeseen voi tulla vielä muutoksia ja yksittäisiä peruutuksia seuraavan päivän aikana liikenteen käynnistämiseen liittyvien poikkeusjärjestelyiden vuoksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?