Nuorten vaaleissa perussuomalaiset, kokoomus ja SDP suosituimmat puolueet

Nuorten vaaleissa valittujen kansanedustajien keski-iäksi muodostui 42,9 vuotta.

 

Alle 18-vuotiaille järjestetyissä Nuorten vaaleissa äänesti 90 435 nuorta. Suosituimmaksi puolueeksi nuorten keskuudessa nousi perussuomalaiset.

Mikäli nuoret saisivat päättää, eduskunnan suurimmat puolueet olisivat perussuomalaiset (18,2 % äänistä; 46 paikkaa), kokoomus (13,1 % äänistä; 31 paikkaa) ja SDP (13 % äänistä; 29 paikkaa).

Nuorten vaaleissa valittujen kansanedustajien keski-iäksi muodostui 42,9 vuotta.

Nuorten vaalien tuloksen perusteella kansanedustajaksi valittaisiin 26 alle 30-vuotiasta ehdokasta.

Valtakunnallisiksi ääniharaviksi nousivat tubettaja Pasi Viheraho (ske.), TikTokissa terapeuttivillenä tunnetuksi tullut Ville Merinen (sdp.) sekä kansanedustaja Kai Mykkänen (kok.). Nuorten vaaleissa Pirkanmaalla SDP sai eniten ääniä ja ääniharava oli SDP:n ehdokas Ville Merinen (terapeuttiville).

− Jos haluaa menestyä nuorten keskuudessa ja aktivoida nuoret äänestämään, on tärkeää olla niissä kanavissa, joita nuoret seuraavat, kommentoi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikangas.

Nuorten vaalien tarkoitus on tarjota kokemus äänestämisestä ja siten luoda pohjaa varsinaisissa vaaleissa äänestämiselle ja muulle päätöksentekoon osallistumiselle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?