Kouluruokaa voitava hyödyntää vastuullisesti

Miksei ylijäänyttä kouluruokaa voi jakaa koulun ulkopuolelle? Monissa kouluissa ruoka. jota ei syödä, menee roskiin.

Meidän mielestämme on tärkeää, että ei tulisi hävikkiä. On epäreilua, että jotkut eivät saa kunnon ravintoa. Kouluissa kuitenkin heitetään ruokaa isoja määriä roskiin, joita voitaisiin hyödyntää vastuullisemmin.

Mitä voisimme tehdä asialle?

Ylijäänyt ruoka voitaisiin jakaa sellaisille, jotka sitä haluavat, esimerkiksi eläkeläisille tai vähävaraisille. Yli jäänyttä ruokaa voitaisiin tulla hakemaan omilla kupeilla. Näin ylijäänyt ruoka saataisiin hyödynnettyä eikä hävikkiä tulisi niin paljon.

 

Mella Kemppainen, Pihla Kärenlampi, Fanni Lehtonen, Lumia Myllymäki, Jenna Mäkynen ja Elsa Rantanen

Kuljun koulu 6.D-luokalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?