2 200 munkkia parempiin suihin: Olkkarin Wappu tuotti yli 7 000 euroa Kimbiliolle

Vapunpäivänä ollut ”Olkkarin Wappu” -tapahtuma kokosi useita satoja kävijöitä Kirkkotorin ympäristöön. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin, ja tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen. Kuva: Markus Perko

 

Lempäälän Kirkkotorille ja sen ympäristöön levittäytynyt ”Olkkarin Wappu” -tapahtuma tuotti tänä vuonna pyöreästi 7 350 euroa. Vapputapahtuman avulla kerättiin varoja Tansaniassa sijaitsevan naisten ja tyttöjen turvakoti Kimbilion toiminnan hyväksi.

– Väkeä oli liikkeellä, aurinko paistoi ja tulos oli hyvä, tiivistää Markus Perko, joka kuuluu tapahtuman vapaaehtoisten järjestäjien ydinjoukkoon.

Tarkkaa kävijämäärää on vaikeaa arvioida, mutta myynnin perusteella se kokosi tänä vuonna useita satoja juhlijoita.

Perko kertoo, että päivän aikana myytiin 2 200 munkkia, 450 makkaraa, yli 300 litraa simaa ja yli 100 litraa keittoa. Vapputapahtuman päättäneeseen bluesmessuun osallistui noin 130 henkilöä.

– Monipuolinen ohjelma vetosi lapsiperheisiin, mutta oikein hyvin myös muihin, kiittää lähetyksen nimikkopastori Heikki Kärhä Lempäälän seurakunnasta. Hän esiintyi itse kirkossa olleessa gospelmusiikkihetkessä.

 

Tänä vuonna vappuiloa tuottivat muiden muassa moottoripyöräkerho Gospel Riders, Kierrätyspuoti, Lempäälän Urheiluautoilijat, Lempäälän SPR, Lempäälän VPK kalustoineen, Loimusalon Laamat, Mia Joki & Family, Saapas, Toivontori ja Vehicle ry,

Arvontaan lahjoitti palkintoja noin 60 yritystä ja yksityishenkilöä. Järjestelyihin osallistui yli sata vapaaehtoista. Tapahtuman taustalla on vapaaehtoisten lisäksi Lempäälän seurakunta ja NMKY.

– Lämpimät kiitokset kaikille. Ensi vuonna taas uudestaan, toivottaa Markus Perko.

 

Tapahtumaa on järjestetty jo yli kymmenen vuoden ajan Kimbilion hyväksi. Tansanian Morogorossa sijaitseva turvakoti avasi ovensa vuonna 2017. Tällä hetkellä sen suojissa on yhdeksän teini-ikäistä tyttöä.

 

Teksti: Marita Miettinen

 

Lue myös:

”Kansan kahtiajako ja epätasa-arvo ihmisten välillä on tuhoisaa”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?