Kuulaeliitti kilvoitteli Hakkarissa

Eveliina Rouvalin työnnöissä oli parasta säpinää Hakkarissa. Kuva: Juha Raunio

Arttu Korkealaakson tekniikka ei toiminut, tulos jäi vaisuksi. Kuva: Juha Raunio

Suomen kuulantyöntäjien eliittiryhmä kokoontui perjantai-iltana 19. toukokuuta Hakkariin testaamaan LeKi-YU:n järjestämissä kisoissa, miten talven treeni on purrut. Naisissa maan koko kärkitrio Eveliina Rouvali, Senja Mäkitörmä ja Emilia Kangas oli paikalla. Miehissä kansallista kärkeä edustivat viime kesän Suomen mestari Lielahden Arttu Korkealaakso ja Turun Nico Oksanen.

Kilpailussa kävi, kuten aika usein kauden avauksessa, into vei voiton maltista. Monen työnnön jälkeen kuului puuskahdus ”voi vitsi” tai selitys ”aukesi”, ”jäi lantio taakse” tai ” ei uskalla runtata, kun ei pysy suoritus kasassa”.

Parhaan tuloksen noteerasi Kuopion Eveliina Rouvali, joka pyörähti kelpo kansallisen tuloksen 16,94.

Tavoite tälle kesälle on työntää yli 18 metriä ja päästä Budapestin MM-kisoihin elokuussa. Kunto on hyvä, mutta nyt olivat jalat tyhjänä. Kisakausi on avattu ja seuraavan kerran kilpailen Kööpenhaminassa, jutteli hyväntuulinen Rouvali kisojen jälkeen.

Eveliina Kangas oli myös tyytyväinen, tulihan heti kauden avauksessa oma ennätys 16,38. Senja Mäkitörmä sen sijaan pettyi, tulos ylitti sentillä 16 metriä.

Miehissä Arttu Korkealaakso työnsi verryttelutyönnöllä kirkkaasti yli 18 metrin, mutta kilpailussa iski yliyrittäminen ja työnnöt lipsuivat ohi sektorin. Paras noteeraus oli mitaltaan vain 17,35. Myöskään Nico Oksasella ei työntö kulkenut, tulos 17.25.

LeKi miettii keväisille kuulakisoille jatkoa tulevina vuosina.

Pohdimme, voisimmeko tehdä kuulakisasta jatkossa isomman tapahtuman, sellaiselle voi olla kysyntää, kertoo LeKi-YU:n toiminnanjohtaja Timo Reunanen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?