Roope Lehto maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi – Lempäälästä yksi jäsen maakuntahallitukseen

Kuvassa uusi maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman, maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen sekä maakuntavaltuuston puheenjohtaja Roope Lehto. Kuva: Pirkanmaan liitto

Pirkanmaan liiton maakuntavaltuusto valitsi maakuntavaltuuston puheenjohtajiston toimikaudeksi 2023–2025. Toimikausi alkaa 1. elokuuta.

Maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Roope Lehto (sd.) Nokialta.  1. varapuheenjohtaja on Jari Kortelahti (kok.) Sastamalasta. 2. varapuheenjohtaja on Hannu Koivistoinen (ps.), Kihniöstä.

Maakuntavaltuusto valitsi maakuntahallituksen puheenjohtajiston sekä maakuntahallituksen jäsenet ja varajäsenet toimikaudeksi 2023–2025. Maakuntahallituksen puheenojohtajisto on kokonaisuudessaan tamperelaisten hallussa. Maakuntahallituksen puheenjohtajaksi valittiin Sofia Vikman (kok.), 1. varapuheenjohtajaksi Atanas Aleksovski (sd.) ja 2. varapuheenjohtajaksi Lassi Kaleva (ps.).

Lempäälä sai maakuntahallitukseen yhden jäsenen, Virva-Mari Raskin (vas.). Lempäälästä maakuntahallituksen varajäsenyyden saivat Riina Aspila (kok.) ja Tuula Petäkoski-Hult (sd.). Aspila on Saana Vahvelaisen (kok.) ja Petäkoski-Hult Atanas Aleksovskin (sd.) henkilökohtaisia varajäseniä.

Muut maakuntahallituksen jäsenet ovat: Jari Kinnunen (kok.), Nokia, Taru Tolvanen (sd.), Pirkkala, Joni Kumlander (sd.), Valkeakoski, Lassi Kaleva (ps.), Tampere, Hannu Ruuska (ps.), Ylöjärvi, Sina Isokallio (vihr.), Kangasala ja Marjo Mäkinen-Aakula (kesk.), Orivesi.

Vesilahdesta puheenjohtajistoon, maakuntahallitukseen tai sen varajäseneksi ei tullut edustusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?