Kummin kaa – 4. kesäkuuta on kummien ja kummilasten oma päivä

Regina Tanni heittäytyy kummipäivän perhemessussa salapoliisin rooliin. Päivä on ikärajaton – leikkimielisyys sopii myös aikuisille. Kuva: Marjo Aitkoski

 

Sunnuntaina 4. kesäkuuta on valtakunnallinen kummipäivä. Se tuo valokeilaan ainutlaatuisen ihmissuhteen, joka parhaimmillaan tukee lapsen kasvua vauvasta aikuisuuteen asti.

Lempäälän seurakunta on järjestänyt kummipäivänä ohjelmaa, joka tarjoaa kummeille ja eri ikäisille kummilapsille mahdollisuuden tavata ja viettää aikaa yhdessä. Mukaan voi tulla koko päiväksi tai poimia ohjelmasta itselle sopivimman palan.

– Ohjelma on tehty niin, että se sopii kaiken ikäisille, painottaa seurakuntapastori Manta Jutila.

Kirkossa ajatellaan, että kummi on kummilapsensa turvallinen aikuinen ystävä, joka huolehtii lapsen kristillisestä kasvatuksesta yhdessä vanhempien kanssa.

– Monille on kuitenkin vaikeaa puhua ääneen uskon asioista. Kummipäivä voi olla tervetullut tapa viettää yhteistä aikaa ja virittää hengellistä keskustelua, Jutila sanoo.

Lempäälässä kummipäivä alkaa Pyhän Birgitan kirkossa hauskalla ja toiminnallisella perhemessulla.

– Messu on kuin kirkkoseikkailu, jossa aikuiset ja lapset saavat arvuutella ja olla salaisuuden jäljillä, paljastaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Regina Tanni.

Noin kello 11 on tarjolla brunssi eli pientä suolaista ja makeaa Lempoisten seurakuntatalossa. Kello 12–14 on Myllyrannan tapahtumapuistossa yhteistä tekemistä, kuten pulmapiste, farmiseikkailu, kasvomaalausta ja selfienurkka.

Lue lisää kummipäivästä ja poimi vinkkejä oman kummisuhteen hoitoon osoitteessa kumminkaa.fi.

Marita Miettinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?