Syytön

LVS:n pääkirjoituksessa (7.6.) väitetään virheellisesti, että keskusta olisi syyllinen tilanteeseen, jossa Lempäälän kunnanvaltuustoon valitaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi neljä varapuheenjohtajaa. Asia ei ole näin.

Taustaa: valtuustokaudelle 2017–21 muodostettiin uusiksi toimielimiksi kolme valiokuntaa, joita johtamaan valittiin varapuheenjohtajat. Koska valiokuntia oli kolme, tarvittiin kolme varapuheenjohtajaa. Nämä tulivat SDP:stä, keskustasta ja vihreistä. Kokoomuksella on valtuuston puheenjohtajuus kaksi ensimmäistä vuotta.

Valtuustokauden 2021–25  ensimmäiselle puoliskolle 2021–23 valittiin silloisen hallintosäännön mukaan edelleen kolme varapuheenjohtajaa suuruusjärjestyksessä SDP:stä, perussuomalaisista ja keskustasta.

Kolmannen varapuheenjohtajan paikka oli siis keskustan valtuustoryhmän paikka. Puolueloikkauksen 22. syyskuuta 2022 jälkeen se paikka siirtyi kokoomuksen ryhmään.

Nyt valtuustokauden puolivälissä lähes kaikki luottamustoimet täytetään uudelleen ja on luonnollista ja oikein, että kolmannen varapuheenjohtajan paikka palautuu vaalituloksen ja suuruusjärjestyksen mukaisesti keskustalle.

On surullista, että paikallisesti seurataan valtakunnallista trendiä, jossa Suomen Keskustapuolueesta tehdään syyllinen asioihin, joihin se todellisuudessa ei ole syyllinen.

Mikko Kärki
Lempäälän keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja 8/2021–4/2023 

 

Lue myös: Varapuheenjohtajien palkkiosääntö on erikoinen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?