Tangokuningas Keijo Hietikko Kuokkalankosken Markkinoiden pääesiintyjänä

Riesa-pelle on esiintynyt Kuokkalankosken markkinoilla aiemminkin. Kuva: Anneli Kesola

Kuokkalankosken Markkinat järjestetään tänä kesänä lauantaina 15. heinäkuuta kello 10–16. Markkinat on kesän perinteisin tapaamispaikka niin kuntalaisille kuin muualta tuleville kesävieraillekin. Tuttujen tapaamisen ohessa voi nauttia monipuolisesta ohjelmasta, erityisesti hallitsevan tangokuninkaan Keijo Hietikon esityksistä, sekä tehdä edullisia markkinaostoksia. Markkinapaikkana on edelleen Villa Hakkarin alue Kuokkalassa.

– Koska heinäkuussa valittava uusi tangokuningatar lähtee heti valintansa jälkeen keikkailemaan pohjoisempaan Suomeen, ei meillä ollut mahdollisuutta saada häntä Lempäälään. Meidän pääesiintyjämme onkin tästä syystä nyt hallitseva tangokuningas Keijo Hietikko ja hänen orkesterinsa Kati & Kuiskaus, kertoo markkinatyöryhmän vetäjä ja Lempäälän Rotaryklubin tuleva presidentti Päivi Roiha.

Lempäälän Rotaryklubi on järjestämässä Kuokkalankosken Markkinoita nyt jo 25. kerran. Markkinat on aina järjestetty kosken rannalla Villa Hakkarin alueella ja niin nytkin. Markkinapaikan siirtoa uudelle torille Lempäälä-talon viereiselle alueelle on ehdotettu jo muutaman vuoden ajan, mutta alue on vielä niin keskeneräinen, että markkinoiden siirto sinne ei houkuttele. Erityisesti siirtoa ovat vastustaneet markkinamyyjät.

– Tietenkin asiaan vaikuttaa myös se, että jo meidän markkinoidemme nimi viittaa Kuokkalankoskeen ja siksikin on parempi pysyä Villa Hakkarin alueella, valistaa Roiha.

Kuokkalankosken markkinat järjestetään perinteisesti Villa Hakkarin alueella. Kuva: Anneli Kesola

Kuokkalankosken Markkinoiden ohjelma on vuosien mittaan muotoutunut varsin perinteiseksi, mutta toisaalta myös hyvin toimivaksi. Lisäksi lauantai-iltana markkinoiden jälkeen järjestettävät Markkinatanssit ovat aina olleet suositut. Illan prkesterina on jälleen markkinoiden ”housebändi” The Patents.

Markkinapäivän ohjelmassa on tänä vuonna muutaman vuoden tauon jälkeen myös Lempäälän Pandojen voimisteluesitys. Samoin Riesa-Pelle tulee esiintymään lasten ja aikuisten iloksi.

– Tämän vuoden uutuus on iltapäivällä päälavalla esiintyvä lempääläisbändi Screamin’ Rancheros. Yleensä he esiintyvät Lempäälässä vain kerran vuodessa ja onneksi saamme heidät markkinoille, toteaa Päivi Roiha tyytyväisenä.

Markkinapäivän suurin ongelma on aina ollut autojen parkkeeraus teiden varteen. Kaksi kesää yritettiin saada markkinavieraat kulkemaan bussilla markkina-alueelle, mutta se ei onnistunut. Nyt toiveena on se, että mahdollisimman moni veisi autonsa Kuokkalan koulun pihalle tai läheisille peltoparkeille, joihin mahtuu hyvin autoja ja joista on vain lyhyt kävelymatka markkina-alueelle.

– Toivon, että kaikki tulisivat markkinoille hyvällä mielellä ja että myös alueen naapurit jaksaisivat tämän yhden päivän ajan pientä häiriötä ympäristössään, summaa Päivi Roiha lopuksi.

Jorma Lehtinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?