Kansainvälistä vikellysmenestystä Lempäälään

Noona Matintupa, Bajarz hevonen sekä juoksuttaja Lilli Merinen kesäkuun alussa CVI-kilpailuissa Harjun Oppimiskeskuksessa. Kuva: Marko Laitinen.

14-vuotias Lempäälässä asuva vikellystä harrastava Noona Matintupa osallistui kuluvana kesänä ensimmäistä kertaa kansainvälisiin kilpailuihinsa.

Kesäkuun alkupuolella Noona osallistui Harjun oppimiskeskuksessa järjestettyihin CVI-kisoihin. Kilpailussa Matintupa vikelsi hevosella Bajarz, juoksuttajanaan Lilli Merinen. Noona voitti CVICh1*-luokan tuloksella 6,111 kvaalaten (eli ylitti lasten luokissa rajaksi asetetun pisterajan 5,5). Tämä tarkoitti, että kilpailu jatkui kovatasoisessa CVICh2*-luokassa sijoittuen lopulta kuudenneksi.

Heinäkuun alussa kansainväliset kilpailut jatkuivat Ruotsissa Uppsalassa. Matintupa osallistui lajin PM-kisojen yhteydessä kilpailtuun kansalliseen Ch1*-luokkaan voittaen luokan pisteillä 5,603. Uppsalassa hän kilpaili hevosella Fritz juoksuttajanaan Vera Häkkilä. Uppsalaan oli Suomesta lähtenyt iso joukko kilpailijoita: 33 yksinvikeltäjää, 2 joukkuetta sekä yksi pari.

Noona Matintupa edustaa seuraa Vaulting Club Finland ry. Kilpailukausi jatkuu vielä kotimaan kisoilla elokuussa Turussa, Ypäjällä sekä Karjaalla.

Vikellys on voimistelua ja akrobatiaa laukkaavan, tai aloittelijoilla käynnissä liikkuvan hevosen selässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?