Hääkivellä melottiin sateessa ja paahteessa – ”Tämä sopii hyvin kesäpäivään”

13-vuotias Aada Lindeman on harrastanut melontaa nelisen vuotta ja on käynyt Lempäälässä melomassa muutamia kertoja. – Maisemat ovat kauniit, Lindeman totesi. Kuva: Annika Eronen

– Muutamia kertoja olen täällä Lempäälässä käynyt aikaisemmin melomassa, kertoi 13-vuotias Aada Lindeman Hääkiven melontatapahtumassa sunnuntaina.

– Täällä on kauniit maisemat. Melontaa olen harrastanut nyt nelisen vuotta ja aina välillä melon myös pidempää matkaa. Nämä kanootit, joilla tänään menen, ovat seurani Tampereen Vihurin kanootteja.

Hääkiven melontatapahtuma käynnistyi lauantaina sateisessa ja pilvisessä säässä, mutta sunnuntaina melotun jokimaratonin aikana aurinko helotti jo lähes pilvettömältä taivaalta.

Lauantaina melottiin rata- ja maratonmelonnan Suomen Cupiin kuuluva short track -kilpailu ja sunnuntaina oli vuorossa jokimaraton, jonka avoimiin sarjoihin ei vaadittu kilpailulisenssiä.

Hyvät kilpakanootit ovat kevyitä, siroja – ja arvokkaita. – Hinnat pyörivät suurin piirtein noin 3000–4000 eurossa, Jyri Lahtinen kertoi. –Kuntokanootit ovat kilpakanootteja vakaampia, joten niillä lajia on hyvä kokeilla. Tämä musta on kilpakanootti ja huomattavasti kuntokanoottia kiikkerämpi. Lahtinen osallistuu muutaman päivän kuluttua melonnan SM-kisoihin Lahdessa. Kuva: Annika Eronen

Lempääläispariskunta Nea Kansanaho ja Ville Vahtokari osallistuivat jokimaratoniin ilmatäytteisellä kanootilla.

– Olen käynyt melonnan alkeiskurssin ja harrastanut lajia vasta vähän aikaa, Nea Kansanaho kertoi.

– Ville onkin sitten melonut enemmän.

– Olen ollut aikaisemmin aika paljon Tampereen Vihureiden toiminnassa mukana ja nyt päätimme yhdessä osallistua tähän jokimaratoniin, Vahtokari kertoi.

– Arvelisin, että meillä kestää reitin melomisessa noin tunnin verran.

– Tämä sopii hyvin kesäpäivään, vähän leikkimielelläkin lähdimme mukaan, Kansanaho täydensi.

Kansanaho kertoo melonnan olevan hauskaa ja hän haluaakin jatkaa harrastustaan aktiivisesti.

– Mielelläni käyn melomassa, vaikka vielä täytyy vähän harjoitella, jotta saan nopeutta lisää. Kun vain sitkeästi käy järvellä, sillä sitä kehittyy.

Ville Vahtokari (vas.) ja Nea Kansanaho valmistautuivat jokimaratonille lähtöön sunnuntaina ilmatäytteisellä kanootilla. Kuva: Annika Eronen

Helsinkiläisellä Jyri Lahtisella on mökki Kangasalla ja kisapaikan läheisyys sai hänet lähtemään Lempäälään kisailemaan.

– Samalla testailen kalustoa, osallistun torstaina ja perjantaina Lahdessa melonnan SM-kisoihin, Lahtinen kertoi.

Melonnan Lahtinen aloitti jo lapsena ja siirtyi myöhemmin kilpamelonnan pariin.

– Sitten tuli 30 vuoden tauko, kunnes nelisen vuotta sitten erehdyin kokeilemaan kanootissa istumista, Lahtinen sanoi.

– Siitä sitten innostuin lajista taas uudestaan.

 

Annika Eronen

 

Lempääläinen Lauri Palmroth (oik.) jutteli kilpailujohtajana toimineen Marjo Puron (vas.) kanssa lähtöpaikalla ennen kisan alkua. Palmroth huolehti tapahtumassa melojien turvallisuudesta. –Olen turvameloja eli melon reitin kaikkien kilpailijoiden perässä ja varmistan, että kaikki pääsevät turvallisesti maaliin. Olen melonut 35 vuotta ja harrastanut lajia aikaisemmin maajoukkuetasolla. Viimeiset vuodet olen keskittynyt enemmän suppailuun, Palmroth kertoi. Kuva: Annika Eronen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?