Vesilahden Ylämäen koululta löytyi kosteusvaurioita – Vesiputki oli vuotanut välikattoon jo jonkin aikaa

Ylämäen koululla todetiin putkivuoto. Kuva: LVS-arkisto/Katariina Rannaste

Vesilahden Koskenkylässä sijaitsevalla Ylämäen koululla on havaittu putkirikosta johtuneita laho- ja kosteusvaurioita.

Putkirikko havaittiin tiistaina 29. elokuuta, kun siistijä huomasi vanhan koulurakennuksen kopiohuoneen lattialla vuotovettä.

Vuoto oli peräisin rakennuksen välikatossa kulkevasta käyttövesiputkesta.

– Aamupäivän aikana paikalle saatiin putkiasentaja, joka teki alustavat toimenpiteet putkelle. Työtä jatkettiin koulupäivän päätyttyä. Tässä yhteydessä selvisi, että vuoto oli jatkunut jo jonkin aikaa ja vuodon kohdalle välikaton orgaaniseen materiaaliin oli muodostunut laho- ja kosteusvaurioita, kunta kertoo tiedotteessa.

Tila on eristetty ja vaurioiden tarkempi selvitystyö on aloitettu. Vauriot tutkitaan kunnan mukaan siten, että työ tai pöly ei haittaa koulun toimintaa. Samalla varmistetaan, että sisäkatossa ei ole muita vastaavia vaurioita ja arvioidaan, onko rakenteellinen riski syytä korjata kiireellisesti.

Ylämäen koululle tuodaan sisäilman laatua mittaavia laitteita ja tutkimukset tehdään ulkopuolisen rakennusterveysasiantuntijan toimesta.

Oppilaille ja henkilöstölle on kunnan mukaan annettu toimintaohjeet, mikäli heille ilmenee mahdollisesti sisäilman laatuun liittyviä oireita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?