Nuorisotyö jalkautuu Ideaparkiin – Lempäälä vuokraa kauppakeskuksesta tilan nuoriso- ja monitoimitilakäyttöön

Lempäälä vuokraa Ideaparkilta tilan nuorisopalveluiden käyttöön. Kuva: LVS-arkisto/Joonas Leskinen

Lempäälä aikoo jalkauttaa nuorisotyötä kauppakeskukseen. Kunta vuokraa Ideaparkilta tilan kauppakeskuksen toisesta kerroksesta nuorisopalveluille.

Kooltaan 428-neliöinen tila vuokrataan viiden vuoden määräajaksi.

Tila tulee nuoriso- ja monitoimitilakäyttöön. Taustalla on ajatus, että kauppakeskuksessa nuorisotyön myötä tavoitetaan nuoria, jotka eivät ole kunnan nuorisotiloilla käyneet, ja vakiinnutetaan jalkautuvaa nuorisotyötä sinne, missä nuoret jo valmiiksi ovat.

– Uuden tilan avaus on osa laajempaa nuorisotyön uudistusta, jota Lempäälässä on tehty kuluneen vuoden aikana, kertoo Lempäälän kunnan yhteisöjohtaja Kati Hämäläinen-Myllymäki.

– Jalkautuva nuorisotyö kauppakeskuksissa on vaikuttavaa työtä ja siitä on jo monissa kaupungeissa kokemusta. Esimerkiksi kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa on kaupungin nuorisotila G-nurkka, hän mainitsee.

Nuorisotila tulee Ideaparkissa Maskun kalustemyymälän ja karting-radan väliin. Tilaan tehdään vielä tarvittavia muutostöitä.

– Avajaisia olisi tarkoitus viettää loka-marraskuussa, mutta aikataulu riippuu vielä siitä, miten muutostöitä ehditään toteuttaa. Toivottavasti tila päästään nuorten kanssa sisustamaan syksyn aikana, Hämäläinen-Myllymäki sanoo.

Vuokran määrä on vuokrasuhteen alkaessa 2 140 euroa kuukaudessa.

Asiasta neuvottelivat yhteisöpalveluiden palvelualue ja Kiinteistöosakeyhtiö Ideapark.

 

 

Juttua muokattu 13.9. klo 14.45: Juttuun lisätty yhteisöjohtajan kommentit 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?