Opiskelu kehittää Lempäälää

Elmeri Seppälä. Kuva: Seppo Kummala

Lempäälä on hyvä paikka opiskella, mutta kuinka hyvä pitkällä tähtäimellä? Täältä löytyvät lukio ja ammatillinen oppilaitos, mutta ei enää siitä korkeampiin opintoihin valmentavia kouluja. Jos haluaa kouluttautua yliopiston tai ammattikorkeakoulun kautta, joutuu hakeutumaan opiskelemaan Tampereelle, tai muihin korkeakoulukaupunkeihin. Niinpä suuri osa opiskelevista nuorista muuttaa opiskelemaan Tampereelle tai pääkaupunkiseudulle, joissa on tarjolla eniten opiskelupaikkoja. Mutta auttaako tämä kasvavan Lempäälän kehitystä?

 

Jos Lempäälän kasvua halutaan edistää, tänne tarvitaan lisää työvoimaa. Koska suuri osa kaupunkeihin muuttavista opiskelijoista eivät enää koskaan muuta tänne takaisin, Lempäälän kehitys hidastuu. Lempäälä kaipaisi jonkun yliopiston ja ammattikorkeakoulun toimipisteen, jotta opiskelijoiden ei tarvitsisi lähteä kaupunkiin opiskelemaan, vaan opiskelumahdollisuudet löytyisivät läheltä.

 

Toinen asia, jota Lempäälän opiskelumahdollisuuksissa voitaisiin parantaa, on painotettujen luokkien lisääminen. Tällä hetkellä ainoat Lempäälästä löytyvät painotetut luokat ovat englannin kielelle painotettu luokka Hakkarissa ja kaksi liikuntaluokkaa Hakkarin- ja Sääksjärven kouluissa. Painotetut luokat päästäisivät oppilaat syventämään taitojaan haluamissaan aineissa tai vaikka opiskelemaan englanniksi

 

Mitä itse opiskeluun tulee, se on tehty helpoksi niin, että jokaisella on mahdollisuus opiskella haluamallaan tavalla ja vaikuttaa koulun sisäisiin asioihin. Jokainen oppilas voi myös toimia halutessaan tukioppilaana, eli olla tukena kouluun tulevilla uusille oppilaille ja auttaa heitä. Tukioppilastoiminta on Lempäälän kouluissa vain ylä-asteella, mutta vastaavia tehtäviä löytyy myös esimerkiksi lukiosta.

 

Elmeri Seppälä

Kirjoittaja on Kanavan koulun TET-harjoittelija

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?