Tietomurto Tena-tuotteita kuljettavaan yritykseen – Asiakkaiden tietoja on mahdollisesti joutunut vääriin käsiin

Henkilötietojen vuoto on voinut kohdistua pirkanmaalaisiin asiakkaisiin, joiden Tena-tuotemerkin inkontinenssisuojia on tilattu kotiinkuljetuksella. Kuva: LVS-arkisto/ Joonas Leskinen

Tena-tuotteita kuljettava yritys on joutunut kyberhyökkäyksen ja henkilötietomurron kohteeksi. Pirkanmaalla asuvien tilaajien tietoja on mahdollisesti vuotanut ulkopuolisten tietoon, Pirkanmaan hyvinvointialue tiedottaa.

Tietomurron kohteeksi joutunut yritys Westlog Oy vastaa alihankkijana Pirkanmaan hyvinvointialueen inkontinenssituotteiden kotiinkuljetuksista. Kyberhyökkäys ei ole kohdistunut hyvinvointialueen omistamiin tietojärjestelmiin.

Tietoturvaloukkaus voi koskea asiakkaan nimeä, yhteystietoja, mahdollista järjestelmässä ollutta henkilötunnusta ja tietoa tehdyistä tilauksista.

Asiasta on tehty ilmoitus tietosuojavaltuutetulle ja poliisille. Tietovuodon laajuuden ja vaikutusten arviointi on vielä kesken.

Hyvinvointialue varoittaa mahdollisista petosyrityksistä.

– Jos epäilee omien tietojen väärinkäytöstä ja rikosta, kannattaa olla yhteydessä poliisiin. Esimerkiksi maksun pyytäminen hyvinvointialueen hoitotarvikkeista viittaa rikolliseen toimintaan, Pirkanmaan hyvinvointialue tiedottaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?