PirU palasi ultimaten valtaistuimelle – Lempäälän Kisan edustusjoukkueelle seurahistorian neljäs Suomen mestaruus

PirUn kultakantaan palauttanut joukkue. Kuva: Ronja Roppo

Kahtena edellisenä kesänä SM-hopealle jäänyt LeKin ultimatejoukkue Pirkanmaa United palasi kultakantaan kaadettuaan Espoossa lauantaina pelatussa SM-finaalissa helsinkiläisen Teamin lukemin 13–11.

SM-kulta on PirU:lle kaiken kaikkiaan neljäs, kolme aiempaa mestaruutta joukkue voitti peräkkäisinä vuosina 2018–2020.

Joukkueen pelaajavalmentaja Juho Pulakka kiitteli finaalin jälkeen pelaajistoaan ennen kaikkea nousujohteisesta kaudesta.

– Alkukesällä meillä oli aika paljon haasteita uuden pelisysteemin sisäänajossa. Ensimmäisellä SM-tourilla jäätiin kolmanneksi, mistä syystä finaalipaikka jäi täysin kesän toisen SM-tourin varaan. Onneksi saatiin kuitenkin uudet kuviot toimimaan ratkaisevilla hetkillä ja nyt päästiin sitten nostelemaan kannua parin vuoden tauon jälkeen, Pulakka kertaa kesän tapahtumia tyytyväisenä.

Mestarijoukkueet ovat tunnetusti täynnä onnistujia, mutta erityisesti tällä kaudella esiin ovat nousseet PirU:n nuorisokaartin edustajat SM-sarjan pistepörssin voittaneen Saku Vintolan ja maan parhaimpien pelinrakentajien joukkoon nousseen Teemu Virtasen johdolla. Pulakka on luonnollisesti iloinen nuorten esiinmarssista.

– Saku, Teemu, Lassi Cederlöf ja Teemu Ropo ovat kaikki nousseet tällä kaudella PirU:n luottopelaajiksi, Pulakka hehkuttaa myös alle 24-vuotiaiden maajoukkueessa suurta vastuuta kesän MM-kisoissa kantanutta nelikkoa.

– Joukkueen jatkuvuuden ja tulevaisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että nuoretkin pelaajat pystyvät ja uskaltavat kantaa vastuuta tiukassa paikassa.

PirUn Ville Werner puolustamassa Teamin Lauri Saksaa vastaan. Kuva: Ronja Roppo

SM-sarjan lisäksi PirU osallistui kesällä Puolan Varsovassa järjestettyyn seurajoukkueiden European Ultimate Championship Regionals -turnaukseen, jossa joukkueen peli loksahti niin ikään tahmean alun jälkeen uomiinsa päättyen lopulta turnauksen kolmanteen sijaan, joka olisi oikeuttanut joukkuepaikkaan ensi viikonloppuna pelattavaan maanosan mestaruusturnaukseen. Valitettavasti kokoonpanohuolet kaatoivat PirU:n osallistumisen lopputurnaukseen.

– Lopputurnauksen väliin jääminen on oikeastaan ainoa asia, mikä tästä kaudesta jää harmittamaan, Pulakka toteaa.

– Ilman muuta olisimme halunneet lähteä katsomaan, mihin meidän taso riittää maanosan parhaita jengejä vastaan, mutta kun kaikki turnausmatkat kustannetaan omasta pussista, tulevat taloudelliset realiteetit varsinkin nuorilla pelaajilla ymmärrettävästi jossain vaiheessa vastaan.

PirU:n ensi kesän suunnitelmat paalutetaan vasta myöhemmin, mutta jo nyt Pulakka nostaa esiin selkeän tavoitteen tuleville vuosille.

– Onnistuminen ja menestyminen kansainvälisissä turnauksissa on meidän ensisijainen prioriteettimme, mutta ei haittaa, jos tästä alkaisi PirU:n uusi dynastiakausi myös kotimaassa, Pulakka naurahtaa.

 

Teksti: Carl Willandt

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?