Sääksjärven koululaajennuksen rakentaminen alkaa loppuvuodesta

Laajennusosaan tulee tilat esiopetuksen ja alakoulun vuosiluokkien 1-5 oppilaille. Havainnekuva: Bo Business

Sääksjärven koulun laajennuksen rakentaminen alkaa loppuvuodesta 2023. Lempäälän kunta ja Peab Oy allekirjoittivat urakkasopimukset keskiviikkona 27. syyskuuta.

Noin 15 miljoonaa euroa kustantavan urakan on määrä valmistua kesällä 2025.

Lue myös: Markkinaoikeus: Lempäälä rikkoi hankintasäännöksiä Sääksjärven koulun kilpailutuksessa

Rakennettavaan koulukeskuksen laajennukseen tulee opetustilojen lisäksi uusia liikuntatiloja noin 360 neliömetriä. Hankkeen kokonaispinta-ala on reilut 5 000 neliömetriä.

Koulukeskuksen laajennusta on odotettu pitkään. Hanketta ovat viivästyttäneet valituskäsittelyt.

– Laajennuksella saamme alakoululle käyttötarkoituksen mukaiset, terveelliset ja turvalliset sekä nykyaikaiset muuntojouston mahdollistavat tilat. Sääksjärven keskustan kehittäminen on parhaillaan käynnissä, mihin myös koulukeskuksen kehittäminen vastaa osaltaan hyvin, kertoo Lempäälän kunnan rakennuttajapäällikkö Ulla Palo-oja tiedotteessa.

Kohde tullaan rakentamaan RTS-ympäristöluokituksen mukaisesti, tavoitteena on neljä tähteä. Luokitus on kehitetty Suomen rakennusalalle ympäristövastuullista rakentamista ja kiinteistöjen ylläpitoa varten, ja sen saa ulkopuolisen auditoinnin tuloksena kriteerien täyttyessä.

– Viime vuosina olemme päässeet rakentamaan useita KVR-kouluhankkeita Pirkanmaalle. Tämä voitettu hanke on kooltaan ja kestoltaan tärkeä yksiköllemme, kertoo Peabin Tampereen yksikön johtaja Kalle Kulmala.

 

Lue myös:

Peab Oy valittiin Sääksjärven koululaajennuksen urakoitsijaksi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?