Lempo-Volley kesytti liigapelaajilla vahvennetun Sammon

Pielaveden Sampo saapui lentopallon ykkössarjakamppailuun Hakkariin Lempo-Volleyta vastaan rinta rottingilla.

Avauspelinsä voittanut savolaisjoukkue marssitti Hakkariin vahvistuksiksi kolme liigapelaajaa eli viime kaudella Lemposta tutun passarin Arttu Lehtimäen, väkivahvan yleispelaajan Tiitus Vuoren ja superlupaushakkurin Jami Heiskasen.

Lempo olikin ajoittain liemessä Sammon kanssa, mutta osoitti vahvaa luonnetta ja käänsi ottelun edukseen erin 3–1 (25–18, 20–25, 25–23, 25–17). Ottelun yhdeksi ratkaisupelaajaksi osoittautui vaihdosta kentälle tullut Lempo-passari Ville Tuki.

– Alussa oli vähän tuntuman hakemista ja passi vähän heitteli. Mutta kun sain kunnon lämmön, niin alkoi kulkea. Nousi tosi hyvin, ei tarvinnut kauheasti juosta, Ville Tuki kiitteli kanssapelaajiaan.

Humppilasta kotoisin oleva Tuki on pitkä ja kimmoisa pelaaja, jonka korkeushyppyennätyskin on miltei kaksi metriä. Vasenkätisyys antaa passarille vielä loistavan lisäaseen. Tuki pelaa Lempäälässä kolmatta kauttaan, roolina on ollut olla ensiksi Arttu Lehtimäen kakkosmiehenä ja tällä kaudella Matti Toivola on ollut aloittava passari Lempolla. Sampo-pelin otteillaan Tuki näytti, että kisa pelaavan passarin paikasta on tällä kaudella tasainen.

Sampo-ottelun niin sanottu kulminaatiohetki koettiin kolmannessa erässä, kun tasaerissä ollessa kamppailussa Sampo hallitsi alkuerää selvähkösti. Lempo kuitenkin kiri erän lopulla tasoihin ja etenkin keskipelaajien Aatu Pölläsen ja Eetu Ahosen voimin sai ratkaisevat torjunnat, joilla erä tuli Lempon nimiin.

Oli askel oikeaan suuntaan taas. Hienoa, että Sammolla oli neljäsosa Savon liigapelaajista mukana ja kova nippu liikkeellä. Saatiin tiukka peli tähän paikkaan, se vie meitä eteenpäin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Seuraavaksi Lempo matkaa Savonlinnaan testaamaan East-Volleyn syysvireen.

Lempon passari Ville Tuki saa ansaitut onnittelurutistukset libero Jami Törröltä voiton jälkeen. Kuva: Kari Kautto

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?