Kirkosta eroamiset pelottavat minua

Olen asunut Lempäälässä yli 54 vuotta. Tänä aikana kunnasta, sanoisin mieluummin pitäjästä, on muodostunut rakas kotiseutu. Toivon tälle alueelle kaikkea mahdollista hyvää, että täällä todella välittäisimme toinen toisistamme kaikkien yhteiseksi parhaaksi.

Tänä aikana kunnan asukasmäärä on kasvanut huomattavasti. Jokin aika sitten pysähdyin sen tosiasian eteen, että täällä asuu tuhansia ihmisiä, jotka eivät kuulu kirkkoon. Moni saattaa kysyä, onko sillä nyt niin väliä. Kyllä on väliä. Miten ihmiset suostuisivat ymmärtämään kirkkoon kuulumattomuuden yhteiskunnalliset vaikutukset? Täällä pohjoisessa kirkko ja valtio ovat eläneet ja kasvaneet ikään kuin käsi kädessä.

Tulos on nähtävissä ympärillämme. Kun kirkosta erotaan, kysymys on ennen kaikkea muuttuvasta arvomaailmasta. Tämä minua pelottaa. Yhteiskuntaamme ohjaaviin arvoihin perustuu koko arkielämämme. Jos suunta on kirkon arvoista poispäin, jälki on sen mukaista.  Kuka ihan oikeasti haluaa turvattoman, välinpitämättömän, toista halveksivan ja vain omaa etua tavoittelevan yhteiskunnan? Syy-yhteyksien tajuaminen on viisautta.

Tällä seudulla on kristinuskosta haettu voimaa vuosisatoja jo kauan ennen kirkon rakentamista.

Ei tämä voima katoa minnekään.

 

Mirja Miettinen

Lempäälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?