Kyllä kaikki oli ennen paremmin?

Jani Seppälä (kok.)

Nykyaikana sosiaalisessa mediassa on hirveän helppo huudella tekaistun tai vaikkapa oman profiilin kautta. Sama ilmiö on näyttänyt pesiytyvän myös kunnallispolitiikkaan, jolloin toisen kunnioitus jää helposti sivurooliin.

On paha oikeisto, hyvä vasemmisto ja keskellä vellova joukko, joka ei tiedä kumpaan suuntaan kumartaa, kun toiselle kuitenkin pyllistää. Kategorisointia on hirveän helppo tehdä, kuten edellisestä lauseesta huomaat. Jotenkin omat silmäni avautuivat syksyllä eduskuntavierailun aikana, kun huomasi miten toisten päälle eduskunnassa puhutaan ja huudetaan. Kunnioitus loisti poissaolollaan.

Lempäälässä on totuttu tekemään yhdessä, mutta nyt tuntuu, että yhdessä tekeminen on enemmänkin korulause kunnan sloganissa kuin aitoa toimintaa yhdessä. Näin haastavina aikoina mitataan oikeasti, ollaanko valmiita istumaan alas, tekemään vaikeitakin päätöksiä ja ratkomaan ongelmia.

Yhteisten tilaisuuksien järjestäminen, toisiin tutustuminen ja aito ajatustenvaihto päättäjien kesken on ensiarvoisen tärkeää, jotta ymmärtäisimme paremmin toinen toisiamme. Yhteisenä päämääränä kaikilla tulokulmasta riippumatta on toivottavasti Lempäälän etu.

 

Jani Seppälä (kok.)

varavaltuutettu

Lempäälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?