Iiris Savolainen Pohjoismaiden kolmanneksi vahvin

LeKi:n Iiris Savolainen (oik.) saavutti pronssia.

 

Vesilahdella asuva LeKin Iiris Savolainen kutsuttiin kunniatehtävään edustamaan Suomea Rovaniemellä järjestettyihin painonnoston nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin.

Sarjassa 55 kiloa oli ennakolta luvassa tiukkaa kamppailua maannaisen Matilda Jauhojärven sekä tanskalaisen Ida Carolinen kanssa.

Tempauksessa kisa alkoi hieman takellellen, kun 64 kilon aloituspaino nousi suorille käsille vasta toisella yrityksellä. Kolmas tempaus 67 kilosta toi Savolaisen kilpailun kärkeen tasatuloksella Jauhojärven kanssa.

 

Kuten lajin luonteeseen kuuluu, mitaleiden värit ratkaistiin työntönostoissa. Savolainen työnsi ensimmäisellään helpon oloisesti 81 kiloa, joka oli vain kilon alle nostajan ennätystuloksen. Jauhojärven työnnettyä 84 kiloa, oli Savolaisen lastattava tankoon 85 kiloa kärkipaikan saavuttamiseksi.

Viimeisessä yrityksessä rautamäärä nousikin mallikkaasti rinnalle, mutta ylöstyöntö epäonnistui. Dramaattisen näköisessä yrityksessä tanko pudotessaan iski Savolaista kovalla voimalla ylävartaloon. Nuori atleetti pääsi kävelemään lavalta omin avuin pois.

− Tempauksen viimeinen lämmittelynosto epäonnistui, ja sen vuoksi laskettiin aloituspainoa kevyemmäksi. Tempauksissa oli epävarmuutta, mutta 67 kilon tempaus oli hyvä nosto. Työntö ei kulkenut ollenkaan. Pronssi jäi harmittamaan, koska kulta olisi ollut täysin mahdollista onnistuneella kisalla. Toivottavasti viimeisen noston onnettomuudesta selvitään säikähdyksellä, eikä tullut pahempaa vammaa, kertoo Savolainen kisastaan.

Lopulta kilvan kovimman nostajan tittelin vei hienoisena ennakkosuosikkina ollut Tanskan Ida Caroline työnnettyään 86 kiloa.

 

Sarja 55 kg:

1) Ida Caroline Mörck DEN 152 kg (66+86) 220,518 p.

2) Matilda Jauhojärvi FIN 151 kg (67+84) 216,525 p.

3) Iiris Savolainen FIN 148 kg (67+81) 213,594 p.

4) Leyla Muratov DEN 128 kg (57+71) 186,688 p.

5) Ester Buren SWE 125 kg (55+70) 184,049 p.

6) Emely Persson SWE 123 kg (55+68) 177,169 p.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?