Pirkanmaalla maskia voi käyttää halutessaan

Suomessa ei ole yleistä maskisuositusta, mutta maskia saa käyttää halutessaan. Pirkanmaan hyvinvointialue tiedottaa, että sen vastaanotoilla, kotihoidossa ja asumispalveluissa työntekijät käyttävät maskia lähikohtaamissa, jos asiakas niin toivoo.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä noudatetaan olemassa olevia suojainohjeita. Silloin, kun yksikössä on hengitystieinfektioepidemia, yksikön työntekijät ja vierailijat käyttävät maskeja.

Pirha muistaa, että hengitystieinfektioiden leviämistä voi ehkäistä entuudestaan tutuilla tavoilla. Jos sairastuu hengitystieinfektioon, pysytellään kotona, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa.

Kädet pestään huolellisesti saippualla aina kotiin tultua, ennen ruokailua ja wc-käynnin jälkeen. Omaa käsihuuhdepulloa voi pitää mukanaan, jos haluaa. Yskiessä tai aivastaessa käytetään kertakäyttönenäliinaa, joka laitetaan käytön jälkeen roskiin. Jos nenäliinaa ei ole, yskitään ja aivastetaan hihaan

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?