LeKi kiri Pyryn ohi – Kalajoki koki Hakkarissa täystyrmäyksen

Jääkiekon Suomi-sarja palasi tositoimiin yhden viikonlopun huililta. Lempäälän Kisa oli jäällä kahdesti kun se kohtasi sarjaykkösen Nokian Pyryn ja Kalajoen JHT:n kotiareenallaan Hakkarissa.

Saldona oli täydet kuusi pistettä, kun perjantaina 17. marraskuuta LeKi löi riemukkaasti Pyryn maalein 75 ja sunnuntaina 19. marraskuuta JHT:n liki murskaluvuin 83.

LeKin voitto Pyrystä maistui makealta. Semminkin, kun se tuli tappioasemasta ohi kirien.

Pyry-peli oli meiltä hieno esitys. Meillä oli selkeä pelisuunnitelma, mutta se sai takapakkia alun jäähyjen takia. Me halusimme olla aktiivisia jäällä, ottaa tilan ja ajan pois Pyryltä ja se toimi, iloitsi valmentaja Mikko Sulonen.

Pyry johti toisen erän alussa peliä lukemin 13, mutta toisen erän loppu oli lempääläistä ilotulitusta. Ensiksi Tomi-Pekka Kaihua tasoitti ja erän loppupuolella onnistuivat ylivoimalla ensiksi Tuukka Hietamäki ja vielä kahden miehen ylivoimalla Oliver Etula.

Päätöserässä sama kaava toistui: Pyry otti jäähyn ja Oliver Etula rankaisi. Muutamaa minuuttia ennen loppua nähtiin vielä kunnon torikokous, kun Pyryn tähtipelaaja Valtteri Mäkiviinikka otti 5 + 20 minuuttisen rangaistuksen. Samassa ajassa oli painiotatus, mistä LeKi-hämmentäjä oli Riku Väkiparta sai pikkukakkosen, kuten Pyryn Jesse Lassilakin. Samassa ajassa jäähyjen kanssa oli LeKi tehnyt tärkeän 74-johto-osuman Pyryn tyhjään maaliin Tuomas Tiitisen toimesta.

 

Kalajoen JHT kävi lauantaina 18. marraskuuta Nokialla kamppailemassa tasaisen otatuksen Pyryn kanssa, häviten lukemin 35. Päivää myöhemmin taisi kalajokisten kunto piiputtaa, sillä avauserässä JHT vei peliä ja johti 20, mutta sen jälkeen Hakkarin kaukalossa oli vain yksi dominoiva joukkue ja se oli LeKi Lempäälästä. LeKi suoraan sanottuna luisteli JHT:lta jalat alta pelin vanhetessa.

LeKi iski osumia viikonlopun tehopelaaja Tuukka Hietamäen johdolla tasaiseen tahtiin. Hietamäki iski pikkumustan peräti neljästi JHT:n veskarin Eetu Uotisen selän taakse. Kun ynnää Pyry-pelin maalin, oli Hietamäen saldo hulppeat viisi osumaa. Voittojensa ansiosta LeKi nousu sarjassa toiseksi, eroa kärkitiimi Pyryyn on yhdeksän pistettä, takanaolijat SaPKo ja Titaanit ovat huomattavasti lähempänä.

 

Riku Väkiparta ja Jesse Lassila painivat pelin loppuhetkillä. Kuva: Jarno Hietanen

Kiekko hukassa, mutta ei maalissa. LeKin molari Valtteri Kyllinen torjui Pyryä vastaan 36 kertaa. Kuva: Jarno Hietanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?