LeKin nuorten hiihtäjien sivakka liikkunut liukkaasti

Hollolassa LeKin Akseli Pesu sijoittui toiseksi ja Antti Urvanta kolmanneksi. Kuva: LeKi hiihto fb-sivut

Lempäälän Kisan nuorten miesten hiihtokausi tähän hetkeen mennessä on sujunut varsin vauhdikkaasti. 18-vuotisten sarjassa kisaavat Akseli Pesu ja Antti Urvanta ovat osallistuneet alkukaudesta moniin kisoihin ja heidän nimensä on löytynyt useasti listojen kärkipäästä.

Sprinteissä lekiläisnuorten suksi on kulkenut oikeinkin loistavasti, mistä todisteena ovat useamman kisan finaalipaikat.

Tammikuun 20. päivänä Tampereen Kaupissa molemmat sekä Pesu että Urvanta selvisivät sprinttifinaaliin asti, missä sitten iski kunnon epäonni. Urvanta kaatui heti lähdössä ja jäi finaalin viimeiseksi eli kuudenneksi. Pesu puolestaan menetti voittokamppailun kaatumiseen loppusuoralle tultaessa, sijoitus oli silti hienosti kolmas. Otso Luodeslampi oli mukana samoissa kisoissa päästen välierään ja loppusijoitus oli 12.

Tampereella kisattiin myös perinteisen tyylin kymmenen kilometrin kilpailu, missä Pesu oli kolmas, Urvanta yhdeksäs ja Samuel Kiviharju sijalla 26.

Hollolassa duo Pesu–Urvanta hiihti sijoille kaksi ja kolme, eroa voittajaan oli muutama sekunti kumpaisellakin. Samuel Kiviharju pinni Hollolassa sijalle 13 ja Oliver Kaikkonen sijalle 15.

Lieksasssa pidetään nuorten SM-hiihdot 16.–18. helmikuuta, missä LeKin viestitrio Pesu, Urvanta ja todennäköisesti Emil Koskinen on yksi vahvimmista mitaliehdokkaista. Lieksassa kisataan myös pariviesti vapaalla sekä 20 kilometrin yhteislähtö perinteisellä tyylillä.

Emil Koskisen alkukausi on kulunut pääosin ampumahiihdon parissa. Koskinen valittiin ampumahiihdossa edustamaan Suomea nuorten olympialaisiin Korean Gangwoniin. Ampumahiihdossa Koskisen seura on Ahveniston Ampumahiihtäjät Hämeenlinnasta.

Nuorempien sarjoissa LeKi-edustajat Eero Siivonen, Joonas Kolehmainen, Saku Repo, Eino Lattunen, Lauri Tarhonen, Attu Ylilehto, Anni Siivonen ja Aino Siivonen muun muassa ovat kiertäneet ahkerasti kansallisia kisoja ja menestystäkin on tullut.

Lempääläisjuurisista hiihtäjistä Slovenian Planicassa pidettäviin nuorten MM-hiihtoihin on valittu kaksi hiihtäjätärtä.

Maailmancupissakin aikuisten tasolla hyvin väläytellyt Hilla Niemelä edustaa Suomea 23-vuotisissa ja Ella Noora Haapalehto puolestaan 20-vuotisissa. Niemelä edustaa seuratasolla Ikaalisten Urheilijoita ja Haapalehto Pyhäjärven Pohti Ski teamia.

Myös LeKi-YU:ta edustava juoksijatar, Tammelasta kotoisin oleva, Nora Kytäjä on mukana Suomen joukkueessa 20-vuotisten sarjassa. Kytäjä edustaa hiihdossa Ski team 105 -nimistä raisiolaisseuraa.